UagyEzU5lXQ6amVWbPj2rKHaVDjSLoCHE2tobqKO8NQ,8NVirauHXtq6ka6RJSqs8AnJwriGvjX9EHvFHkCCXyU,USpdMa3_M8-CSFs4IM08vdUyWoxDdHLxC3GdT37-vG0

SKOLPROGRAM

Marabouparken Konsthall erbjuder ett brett urval av aktiviteter för skolor med ett skolprogram som riktar sig till förskolan, låg-, mellan- och högstadiet, gymnasiet och förberedande konstskolor.

Utöver skolvisningar av aktuella utställningar i konsthallen, skulpturparken och Hilding Linnqvists Arkiv kan skolor även boka workshops och Skapande skola-projekt som kan utvecklas och skräddarsys efter just er skolas önskemål.

Skolvisning: 45-60 min. Guidad visning av aktuell utställning i konsthallen, av skulpturparken eller av Hilding Linnqvist Arkiv. Pris: 800 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 500 kr. Kostnadsfria SFI-visningar.

Workshops: 60–90 min. Pris: 950 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 700 kr.

Visningar

Aktuell utställning i konsthallen
Marabouparken Konsthall bedriver ett långtgående arbete med att integrera jämställdhets-, hbtq-, mångfalds- och interkulturella perspektiv i utställningsverksamheten. Samtidskonsten som visas i konsthallen tar utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv upp samhälleliga frågor som demokratifrågor, jämställdhetsfrågor och normfrågor som lätt kan kopplas till skolämnen som historia, samhällskunskap, språk, bild, geografi och svenska.

Marabouparkens skulptursamling – från klassicism till kubism
En visning med fokus på skulpturerna i parken. Eleverna får en överblick över olika konstnärliga stilar och får veta mer om konstnärerna bakom verken.

Marabouparkens historia – en vision om ”Det goda samhället”
Hur var det att arbeta i en chokladfabrik förr i tiden och varför anlades en skulpturpark i anslutning till fabriken? En visning med fokus på Marabous företagshistoria och på de sociala idéer om det goda samhället och om demokrati, integration och självhushåll som låg till grund för skapandet av parken.

Hilding Linnqvist – bakom motiven
En visning av utställningen Bakom motiven där vardagsföremål som fanns omkring Hilding Linnqvist samtalar med målningar och skisser. Vad är det som gör att man föredrar vissa motiv framför andra och vad händer egentligen när man avbildar något?

Förskolevisning
Vi tittar på skulpturer i parken och provar också på att klättra på några av dem innan vi går in och tittar på Hilding Linnqvists alla målningar och teckningar. Vad betyder det egentligen när man säger att någonting är likt? Är det viktigt att det man målar och skulpterar ser ut precis som det gör i verkligheten? Vi talar om olika sätt att måla och skulptera och går på upptäcktsfärd bland alla detaljer i målningarna.

Workshops

Bildperception – en bild flera tolkningar
Hur kommer det sig att samma bild kan tolkas och beskrivas på så många olika sätt beroende på vem det är som tittar? Vi undersöker hur vi tolkar, beskriver och läser bilder. Går det att med ord beskriva en bild för någon annan så att hen ser samma bild som en själv framför sig? Vi delar upp oss i små grupper och beskriver, skissar, ritar och målar utifrån givna bilder för att se om det är möjligt!

Collage – färger, former och mönster
Collaget slog igenom på bred konstnärlig front i början på 1900-talet och har alltsedan dess varit en teknik och uttrycksform som konstnärer ständigt återkommit till. Vi klipper och klistrar och experimenterar med färger, former, bilder och mönster.

Assemblage – tredimensionella collage
I vårt pedagogiska labb skulpterar och limmar vi tredimensionella collage, assemblage, i lera och andra material.

För mer information och bokning kontakta pedagogikansvarig Fredrik Bergström fredrik.bergstrom@marabouparken.se