ordbildworkshop

Skolprogram

Skolprogrammet riktar sig till förskolan, låg, mellan- och högstadiet, gymnasiet och förberedande konstskolor. Inom skolprogrammet erbjuder vi visningar av aktuella utställningar i konsthallen, parken och Hilding Linnqvists Arkiv samt undersökande, processaktiga workshopar som tar avstamp i utställningarnas teman och Skapande skola-projekt.

Skolprogrammets innehåll och upplägg lämpar sig till läroplanen Lgr 11.

Vi skräddarsyr även Skapande skola-projekt, specialvisningar och workshopar med passande upplägg. Nedanstående workshopar går lätt att forma till längre Skapande skola-projekt och anpassa till olika åldrar. Om du vill komma till oss med förskolan kontakta vår pedagogikansvarig.

För frågor kontakta pedagogikansvarig: pedagog@marabouparken.se

Skolvisning: 40–60 min
Boka en guidad visning av pågående utställning i konsthallen, i Hilding Linnqvist Arkiv eller en visning av skulpturparken. Reducerat pris för grundskolan i Sundbybergs kommun 500 kr, övriga skolor 800 kr.

Workshopar: 60–90 min
Reducerat pris för grundskolan i Sundbybergs kommun 700 kr, övriga skolor 950 kr.

Skolprogram

WORKSHOP FÖR LÅG- OCH MELLANSTADIET
60–90 min.

Brevkonst
Vi fördjupar oss i höstens grupputställning ”Mouth Shut, Loud Shouts” med fokus på Paulo Brusckys konst och provar på att kommunicera med text och bild genom att göra egen brevkonst.

Cut out- Blackout poetry
Vi klipper och stryker över hejvilt i utställningsfoldrar och annan text och skapar nya sammanhang och mästerverk i dialog med höstens utställning ” Mouth Shut, Loud Shouts”. 

Pappersmarmorering
Med inspiration från den turkiska pappersmarmoreringstekniken Ebru laborerar vi med oljefärg i vattenbad och tillverkar unika mönster med hjälp av slumpen på olika slags papper.

FÖR HÖGSTADIET, GYMNASIET OCH FÖRBEREDANDE KONSTSKOLOR
60–90 min.

Pappersmarmorering
Med inspiration från den turkiska pappersmarmoreringstekniken Ebru laborerar vi med oljefärg i vattenbad och låter slumpen forma unika monotypier.

Politisk konst då och nu
Genom en interaktiv föreläsning med fokus på politisk konst ges verktyg för fördjupning av höstens grupputställning ”Mouth Shut, Loud Shouts” innehållandes konstverk som behandlar frågor om censur och demokrati. I Worshopen blandas teori, guidning, dialog och praktiska inslag.

Kontakta oss
pedagog@marabouparken.se
Telefon 08-29 45 90