GUIDAD VISNING

av utställningar i konsthallen: 5 februari, 5 mars, 2 april kl. 14

Följ med på en guidad visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna och Filmforms arkiv på konsthallen. Visningen ingår i entrén 50kr och är cirka 40 minuter lång.

Om Upphovsmannen är en kvinna
Ett fåtal kvinnor i Sverige under 1900-talet, spridda på olika tidningsredaktioner, trotsade samhällets föreställningar och visade att det var möjligt att inta en framstående plats inom kåren. Utställningen Upphovsmannen är en kvinna presenterar tre pionjärer vars bilder fångade med yttersta närvaro och gehör sin samtids viktiga ögonblick och de fick stor spridning i tidningarnas upplagor. Gemensamt spänner Alma Haags, Ellen Dahlbergs och Ragnhild Haarstads arbeten över nästan hundra år av pressfotografi.

Läs mer 

Om Filmform @Marabouparken
Under 2017 inleder Marabouparken ett nytt vistelseprogram där organisationer, arkiv och kollektiv gästar konsthallen för att under en tid utveckla och arbeta med sina verksamheter på en annan plats. Under vistelsen kommer de att generera ett publikt program för konsthallens besökare som samtidigt får möjlighet att ta del av gästorganisationernas verksamheter och utforska deras arkiv.

Läs mer

Fotograf: Jean-Baptiste Béranger