visningar-top
VISNINGAR AV MARABOUPARKEN

Allmän visning av konsthallens utställningar sker, med vissa undantag, första söndagen i månaden kl. 14.00: 4 mars, 1 april, 6 maj, 3 juni, 1 juli, 26 augusti, 7 oktober, 4 november och 2 december. Mellan maj–september ingår parkens skulptursamling och historia samt konsthallens utställningar i den guidade visningen. Ingen föranmälan krävs. Gratis!

Större sällskap ombeds boka privat visning, se Bokningsbara visningar. 

Nytt för i år! Lunchvisning onsdagar och torsdagar kl 13.00. Introduktion till aktuell utställning i konsthallen. Gratis! Uppehåll 11/7–9/8

Guidad visning av Marabouparken och skulptursamlingen finns också att lyssna på via audioguide på engelska, finska, persiska och tigrinja.

Marabouparken konsthall erbjuder följande visningar:

Visning av aktuell utställning i konsthallen. Pris: 2000 kr. (2120 kr inkl moms)

Visning av skulpturparken med olika fokus (under maj-september), se nedan. Pris 2000 kr (2120 kr inkl moms)
– Marabouparkens skulptursamling. En visning med fokus på skulpturerna i parken och på konstnärerna bakom verken.
– Marabouparkens historia. En visning med fokus på Marabous företagshistoria och på de sociala idéer som låg till grund för skapandet av parken.

Visning av aktuell utställning i Hilding Linnqvists arkiv. Pris: 2000 kr. (2120 kr inkl moms)

Kombinationsvisningar, se nedan. Pris 2500 kr (2650 kr inkl moms)
– Aktuell utställning i konsthallen och skulpturparken
– Aktuell utställning i konsthallen och Hilding Linnqvists arkiv
– Skulpturparken och Hilding Linnqvists arkiv

15 minuters introduktion av aktuell utställning i konsthallen, skulpturparken eller Hilding Linnqvists Arkiv. Pris: 800 kr (848 kr inkl moms)

Företag och grupper och privatpersoner kan boka visningar. Priserna gäller under ordinarie öppettider och för grupper om max 25 personer (exkl moms 6%). Visningarna tar ca 45 min. Efter ordinarie öppettid debiteras 1000 kr per timma extraöppet.

För att boka en visning kontakta cecilia.wallman@marabouparken.se

Workshops för vuxna, företag, föreningar och andra
Ca 90 min, max 20 personer per tillfälle

Fotokurs 2018 – OBS! Kostnadsfri!

Under våren erbjuder Marabouparken Konsthall en kostnadsfri fotokurs om fem tillfällen under ledning av pedagogen och konstnären Maia Lundblom. Kursen riktar sig till VIDA-deltagare men är också öppen för andra som är intresserade av att möta nyanlända och samtidigt jobba konstnärligt. Kursen utgår från delar av Marabouparkens samlingar av måleri och skulptur. Utöver att ta porträtt inspirerade av Hilding Linnqvists måleri och öva bildkomposition i skulpturparken kommer deltagarna också att mellan övningarna ges möjlighet att visa sina bilder för varandra och samtidigt öva sin svenska.

VIDA är ett projekt där flera aktörer som kommun, arbetsförmedling samt organisationer och föreningar inom det civila samhället samverkar under Länsstyrelsen i Stockholms ledning. Projektet finansieras genom Asyl-, Migrations- och Integrationsfonden, AMIF. En VIDA-aktivitet ska främja språkinlärning, socialt nätverkande samt psykisk och fysisk hälsa hos nyanlända.

Datum för kursen 2018:
Ons 4 april kl 17–19
Ons 11 april kl 17–19
Ons 18 april kl 17–19
Ons 25 april kl 17–19
Ons 2 maj kl 17–19 

Anmälan till kursen görs till pedagogikansvarig Fredrik Bergström


Övriga workshops

Bildperception – en bild flera tolkningar

Hur kommer det sig att samma bild kan tolkas och beskrivas på så många olika sätt beroende på vem det är som tittar? Vi undersöker hur hur vi tolkar, beskriver och läser bilder. Går det att med ord beskriva en bild för någon annan så att hen ser samma bild som en själv framför sig? Vi delar upp oss i små grupper och beskriver, skissar, ritar och målar utifrån givna bilder för att se om det är möjligt!

Pris: 2500 kr/grupp (2650 kr inkl moms)
För bokning kontakta pedagogikansvarig Fredrik Bergström

Collage – färger, former och mönster

Collaget slog igenom på bred konstnärlig front i början på 1900-talet och har alltsedan dess varit en teknik och uttrycksform som konstnärer ständigt återkommit till. Vi klipper och klistrar och experimenterar med färger, former, bilder och mönster.

Pris: 2500 kr/grupp (2650 kr inkl moms)
För bokning kontakta pedagogikansvarig Fredrik Bergström