Marabouparken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset. Konsthallen och restaurangen har öppet, men vi har begränsat öppettiderna till 12 – 17, onsdag till söndag. Gratis entré.

I linje med rekommendationerna för mindre evenemang ställer vi in våra lunchvisningar samt vår barn- och familjeverksamhet Monsterklubben t o m 25 april. Följ med på hemsidan och på Facebook för de senaste uppdateringarna.

visningar-top
VISNINGAR AV MARABOUPARKEN

Gratis visning av konsthallens utställningar ges, med vissa undantag, första söndagen i månaden kl. 14.00. Mellan maj–september ingår parkens skulptursamling och historia samt konsthallens utställningar i den guidade visningen. Ingen föranmälan krävs.

Större sällskap ombeds boka privat visning, se Bokningsbara visningar. 

Kortare gratis lunchvisningar kl 13 på onsdagar och torsdagar.

Guidad visning av Marabouparken och skulptursamlingen finns också att lyssna på via audioguide på engelska, finska, persiska och tigrinja.

Specialvisningar annonseras under evenemang.

Marabouparken konsthall erbjuder följande visningar:

Visning av aktuell utställning i konsthallen. Pris: 2000 kr (2120 kr inkl moms) + entréavgift*.

Visning av skulpturparken med olika fokus (under maj-september), se nedan. Pris 2000 kr (2120 kr inkl moms) + entréavgift*.
– Marabouparkens skulptursamling. En visning med fokus på skulpturerna i parken och på konstnärerna bakom verken.
– Marabouparkens historia. En visning med fokus på Marabous företagshistoria och på de sociala idéer som låg till grund för skapandet av parken.

Kombinationsvisningar, se nedan. Pris 2500 kr (2650 kr inkl moms) + entréavgift*.
– Aktuell utställning i konsthallen och skulpturparken

15 minuters introduktion av aktuell utställning i konsthallen eller skulpturparken. Pris: 800 kr (848 kr inkl moms) + entréavgift*.
Företag och grupper och privatpersoner kan boka visningar. Priserna gäller under ordinarie öppettider och för grupper om max 25 personer (exkl moms 6%). Visningarna tar ca 45 min. Efter ordinarie öppettid debiteras 1000 kr per timma extraöppet.

* Normalt har vi fri entré, sommarens utställning med Wanja Djanaieff har entré 100 kr /pensionär 80 kr / ungdom gratis.

För att boka en visning kontakta fredrik.bergstrom@marabouparken.se

Workshops för vuxna, företag, föreningar och andra
Ca 60 min, max 20 personer per tillfälle

Bildperception – en bild flera tolkningar

Hur kommer det sig att samma bild kan tolkas och beskrivas på så många olika sätt beroende på vem det är som tittar? Vi undersöker hur hur vi tolkar, beskriver och läser bilder. Går det att med ord beskriva en bild för någon annan så att hen ser samma bild som en själv framför sig? Vi delar upp oss i små grupper och beskriver, skissar, ritar och målar utifrån givna bilder för att se om det är möjligt!

Pris: 2500 kr/grupp (2650 kr inkl moms)
För bokning kontakta pedagogikansvarig Fredrik Bergström

Collage – färger, former och mönster

Collaget slog igenom på bred konstnärlig front i början på 1900-talet och har alltsedan dess varit en teknik och uttrycksform som konstnärer ständigt återkommit till. Vi klipper och klistrar och experimenterar med färger, former, bilder och mönster.

Pris: 2500 kr/grupp (2650 kr inkl moms)
För bokning kontakta pedagogikansvarig Fredrik Bergström