Marabouparken konsthall söker vik. informationsansvarig!

Marabouparken konsthall drivs av Stiftelsen Parken och är sedan 2010 belägen i Marabouparken i Sundbyberg. Konsthallen är en plats som synliggör både den kulturhistoriska parken, det nyskapande och den mångfald som samtidskonsten erbjuder och som vill kombinera hög konstnärlig kvalité med en diskussion om samtidens viktiga frågor. Konsthallens verksamhet omfattar utställningar, program och pedagogik.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten innebär att utifrån ett helhetsperspektiv arbeta med informations- och kommunikationsarbete rörande Marabouparken konsthalls alla verksamhetsdelar. Du ska kunna arbeta självständigt men också i nära samarbete med övrig personal på konsthallen.

Kommunikatören planerar och koordinerar kommunikationen av verksamheten utåt genom pressarbete, sociala medier, nätverkande och andra kanaler. Övriga uppgifter inkluderar produktion av textmaterial, pressbearbetning, web etc.

I rollen som programkoordinator ingår att i samarbete med konsthallschefen planera och projektleda programverksamhet, både i samband med utställningarna och som fristående event.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av informations- och projektledaruppgifter inom samtidskonstfältet. Du har ett stort intresse för konst, text och samtida idédiskussion, är noggrann och kan uttrycka dig väl i tal och text på såväl engelska som svenska.

Du bör vara ansvarskännande, snabb och idérik och kunna hantera ett ibland pressat tidsschema och du tycker om att växla mellan olika uppgifter. Vi ser gärna att du har ett strategiskt förhållningssätt men också god vana av, och vilja att operativt utföra planerade aktiviteter.

Anställningen är ett vikariat på deltid, 70 % i ett år, med start 12 augusti. Vi vill ha din ansökan med referenser senast fredag den 28 juni.

Skicka ansökan med en kort beskrivning av dig själv och ditt CV per mail, märkt med ANSÖKAN, till helena.holmberg@marabouparken.se