• Emilia Amper, foto: Olof Grind

Musik i Marabouparken

Musik i Marabouparken är en konsertserie i Marabouparkens konsthall i Sundbyberg. Musik i Marabouparken är ett samarbete med Marabouparkens konsthall och genomförs med stöd från Statens Musikverk.

2021 arrangerar Musik i Marabouparken sex konserter med stor spännvidd. Slagverksesset som framträtt på Polarprisgalan, världsmästarinnan i nyckelharpa, stråkkvartetten som levererar dundrande Sjostakovitj, tablavirtuosen från Indien – det, och mycket mer, kan upplevas på Marabouparken under 2021. Initiativtagare till Musik i Marabouparken är tonsättaren och orkesterchefen från Kungliga Operan Helle Solberg och cellisten Mattias Rodrick.

”Helle och jag bor nära Marabouparkens konsthall och besöker den regelbundet. Utställningarna, skulpturerna och lokalerna gör våra besök till en upplevelse varje gång, och vi har inte kunnat låta bli att tänka på hur spännande det kunde vara att arrangera konserter där. Vi ser mycket fram emot detta nya samarbete, och att få komma igång med själva konserterna. Varmt välkomna till invigningshelgen den 8-9/5!”  

Mattias Rodrick

Tales of trees
8 maj kl 15.00

Ett spännande möte i gränslandet mellan folkmusik och västerländsk konstmusik, framfört av tre enastående musiker: Mika Takehara, slagverk, Anna Petrini, blockflöjter och Emilia Amper, nyckelharpa.

Stråkkvartetten HYMM
9 maj kl 15.00

Stockholmsbaserade stråkkvartetten uppmärksammar 150-årsjubilaren Wilhelm Stenhammar och framför också mästerverk av Dmitrij Sjostakovitj och Robert Schumann.

HYMM är: Henrik Peterson, violin 1, Ylva Magnusson, violin 2, Mikael Crafoord, viola, Mattias Rodrick, cello