Musik i Marabouparken

Musik i Marabouparken är en konsertserie i Marabouparkens konsthall i Sundbyberg. Musik i Marabouparken är ett samarbete med Marabouparkens konsthall och genomförs med stöd från Region Stockholm, Statens Musikverk och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

”Helle och jag bor nära Marabouparkens konsthall och besöker den regelbundet. Utställningarna, skulpturerna och lokalerna gör våra besök till en upplevelse varje gång, och vi har inte kunnat låta bli att tänka på hur spännande det kunde vara att arrangera konserter där. Vi ser mycket fram emot detta nya samarbete, och att få komma igång med själva konserterna. Varmt välkomna!”  

Mattias Rodrick

Tidigare konserter

Fotograf: Christian Fischer & Josef Sjöblom
Mattias Svartvit-sq
VoNo – banbrytande vokalensemble möter solocello

Marabouparken, fredag 21 april kl 18:00

Program

Ingvar Lidholm: Fantasia Sopra Laudi för solo cello 
Marie Samuelsson: En ängel skjuter ifrån för cello och kör (text: Mimmi Palm)
Paus
I am like many – En föreställning om flockmentalitet, motstånd och förbjuden kärlek.
Musik av: Stuart Beatch , Dominick DiOreo, Saunder Choi och Ann-Sofi Söderqvist 

Vokalensemblen VoNo:s föreställningar har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus. Kärnan i En ängel skjuter ifrån är saknad: en personlig men allomfattande känsla som vi alla, på olika sätt och i olika hög grad, bär på eller har burit på. Poeten Mimmi Palm har skrivit två texter som sedan tonsatts för röster och solocello av Marie Samuelsson. Musiken har vuxit fram parallellt med djupa samtal med VoNo:s dirigent och konstnärlige ledare Lone Larsen, samt ett utforskande av vad begreppet saknad innebär för ensemblens medlemmar. Musiken rör sig likaså via ett improviserat, ordlöst sökande fram till genomkomponerade, textsatta delar. Mimmi Palm beskriver temat så här: ”En människa försvinner – flyter bort. Efter sig lämnar hen ett silverblänk, vita flingor i en ögonfrans, en spegling i näckrosbladen – till tröst för den som blivit kvar med saknaden.” Föreställningen I Am Like Many ären skildring av både de vackraste och grymmaste sidorna hos människan: ”En föreställning om flockmentalitet, motstånd och förbjuden kärlek. Ur en grå massa träder en regnbåge fram. Någon drömmer om att få tillhöra gruppen, en annan längtar bort. Några smälter in där andra sticker ut.” Föreställningen bestod av olika musikstycken, med Ann-Sofi Söderqvists Crossroads som kärna. Malin Hülphers text ställer mänskligheten mot väggen med frågor som ”Vem vill du vara?”, ”Har broderskap ett pris?” och ”Vad tar du med dig till vägskälet?”.

Medverkande
Vokalensemblen VoNo
Lone Larsen, dirigent
Mattias Rodrick, cello
Per Coro!

Marabouparken, lördag 25 mars kl 19:00
Fri entré!
Svensk musikvår

Gustaf Sjökvists kammarkör och Florian Benfer
Program

Catharina Palmér (1963): As the stars of heaven (2017)
Miklós Maros (1943): Turba, per coro e maestro (1969)
Cecilia Franke (1955): Övervakningskamera (2015)
Henrik Strindberg (1954): Rosenfingrad, fragment ur Odysséen (2019/2023) uruppförande

Gustaf Sjökvists Kammarkör presenterar ett kontrastrikt program med a cappella-verk som visar den svenska körlitteraturens mångfald. Miklós Maros Turba, per coro e maestro från 1969 kan betraktas som en grafiskt noterad klassiker. Catharina Palmérs As the stars of heaven, efter ett citat ur Första mosebok, och Cecilia Frankes tonsättning av Lars-Magnus Magnussons text Övervakningskamera bjuder på flödande ljudvågor och uttrycksfull textbehandling. Konserten avslutas med uruppförandet av Rosenfingrad, Henrik Strindbergs tonsättning av scener ur Homeros Odysséen i översättningar av Erland Lagerlöf och Ingvar Björkeson.

Medverkande

Gustaf Sjökvists kammarkör
Florian Benfer, dirigent
Lina Hägerström Kindblad, mezzosopran

Dådkraft och hjältemod

Marabouparken, lördag 25 mars kl 18:00
Fri entré!
Svensk Musikvår

Musiker ur Arméns musikkår. Foto: Per Textorius
Program

Albert Schnelzer (1972): Only a Straw-Stuffed Puppet, This Modern Hero! (2005)
1. An hallucinated clown
2. No courage and no heroism
3. Only a straw-stuffed puppet

Andrea Tarrodi (1981): Szél (2013)
Mikael Edlund (1950): Musik för dubbel blåskvintett (1984)
Albert Schnelzer: Only a Straw-Stuffed Puppet, This Modern Hero!

Tre olika kammarstycken med musiker ur Arméns musikkår med inspiration från vitt skilda håll. Albert Schnelzers inledande stycke är inspirerat av en essä om Petrusjka-figuren i konst och litteratur. Verkets tre satser är vardera ungefär fem minuter långa och döpta efter citat ur essän. De fyra musikerna spelar på olika typer av saxofoner i de olika satserna. Endast i den tredje satsen spelar de på den vanliga kvartettuppsättningen: sopran-, alt-, tenor- och barytonsaxofon.

Titeln på Andrea Tarrodis duett för saxofon och slagverk betyder ”vind” på ungerska. ”Stycket handlar om just vindar och dess olika karaktär” skriver Tarrodi i sin verkkommentar. ”Det kan vara en vindpust, en ljum bris, en isande vind, eller en vind som snabbt och lekfullt letar sig fram i trädkronorna…” Verket beställdes av Duo FriBerg i samband med ensemblens tioårsjubileum. Här framförs det av Per Friman – ena halvan av Duo FriBerg – och slagverkaren Patrik Samuelsson.

Konserten avslutas med Mikael Edlunds verk som ”innehåller ett antal ’teman’ som ganska fritt får röra sig mot varandra”, som tonsättaren skriver i sin verkkommentar. Influenserna här är vidsträckta: fragment ur ett av Bachs kända orgelverk varvas med storbandsharmonik och balkanska klanger.

Medverkande

Per Friman, saxofon
Sebastian Fjellheim, saxofon
Jesper Eriksson, saxofon
Filip Källner, saxofon
Malin Gustavsson, flöjt
Caroline Waldén, flöjt
Elin Larsen, oboe
Sara Möller, oboe
Fanny Rehnberg, klarinett
Martin Johansson, klarinett
Bodil Kindlundh, fagott
Johan Gillemyr, fagott
Katarina Stenberg, horn
Erik Rönér, horn
Patrik Samuelson, slagverk
Staffan Mårtensson, dirigent
Arméns musikkår

Julkonsert – ”I mörka vintern”

Lördag 10 december kl 15.30

Konsertintroduktion: Programvärden Nicoline Solberg berättar om musiken och traditionerna som hör julen till i de nordiska länderna.

Som ett värmande ljus i den mörka vintertiden kan den upplevas, den älskade julmusiken. Följ med på en musikalisk resa i det nordiska jullandskapet med sopranen Karolina Andersson och stråkmusikerna Ylva Magnusson, Mattias Rodrick och Sigrid Granit.

Karolina Andersson, sång
Ylva Magnusson, violin
Sigrid Granit, kontrabas
Mattias Rodrick, cello

Wolfgang is Dancing – Musik för klarinett och stråkar av Busoni, Schnelzer och Mozart

Konsertintroduktion: ”Mozart och Stadler”
Sara Cazzanelli berättar om Wolfgang Amadeus Mozarts samarbete med klarinettisten Anton Stadler, vilket ledde till två av Mozarts mest älskade verk; klarinettkvintett och klarinettkonserten.

Program:
Ferrucio Busoni (1866–1924): Svit för klarinett och stråkkvartett
Albert Schnelzer (f. 1972): ”Wolfgang is dancing”
Paus
Wolfgang Amadeus Mozart (1756–91): Kvintett för klarinett och stråkkvartett

Sara Cazzanelli, klarinett
Khai Ern Ooi, violin
Åsa Johansson Wiborg, violin
Ylva Lundén-Welden, viola
Mattias Rodrick, cello

Magnus & Irina

Magiskt mästarmöte med 2017 års vinnare av ”Ung och lovande”
26 oktober kl 18.00

Magnus och Irina träffades när de båda gjorde sina masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tack vare den mycket ovanliga instrumentkombinationen har duon redan skaffat sig en helt egen och personlig repertoar med bl.a. beställningsverk av Andrea Tarrodi, Ylva Fred och Tomas Wikenius. De har flera samarbeten med nutida kompositörer och blandar gärna olika musikstilar. Duons program innehåller allt från impressionism till modern konstmusik med inslag av jazz, slavisk folkmusik och klezmer. 2017 belönades duon med förstapris i en av Sveriges största tävlingar för kammarmusik ”Ung&Lovande” med motiveringen “Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”. Sedan dess har duon regelbundet gett konserter runt om i landet och gjort turnéer i regi av bl.a. Länsmusiken Stockholm, Musik i Syd, Västmanlandsmusiken och Estrad Norr.  

Irina Serotyuk

Genom sin tekniska briljans och strävan efter att bryta stereotypa normer har den ukrainska accordeonisten Irina Serotyuk på senare år fått ett stort genombrott inom den svenska dragspelskulturen. 2018 blev Irina den första accordeonisten någonsin att ta sig till final i Sveriges största tävling för klassisk musik – Solistpriset. Detta är dock långt ifrån hennes första framgång då hon har varit pristagare i över 20 internationella tävlingar runt om i Europa! Bland annat kan nämnas att hon som första ukrainska vann en av de mest prestigefyllda tävlingarna för accordeonister: “Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal” i Tyskland – en tävling som hon har vunnit inte mindre än två gånger, både år 1999 och 2005. Några år senare blev hon även tilldelad andrapris bland seniorerna i den internationellt erkända accordionisttävlingen “International Accordion Prize, Citta di Castelfidardo” i Italien.

Efter sina studier i Odessa och Warszawa fortsatte Irina sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har idag etablerat sig som en framgångsrik frilansmusiker med Sverige som bas. Irina lägger dessutom en stor del av sin tid på att föra vidare hennes kunskaper och färdigheter till den yngre generationen för att bygga en starkare dragspelskultur i Sverige.    

Magnus Holmander

Han är musikern som kan få ett notställ att sväva och en klarinett att bokstavligt talat gå upp i rök. Magnus har genom sin unika kombination musiker och magiker skaffat sig en alldeles egen nisch inom den klassiska musikbranschen. Hans experimentella nyfikenhet, både som musiker, artist och magiker har inspirerat många svenska tonsättare att skriva verk dedikerade till Magnus, däribland Andrea Tarrodi, Jacob Mülhrad, Benjamin Staern, Molly Kien, Klara Stirner och Ylva Fred. Magnus har även haft flertal samarbeten med kompositörer så som Rolf Martinsson och Anders Hillborg.  

Magnus redan uppträtt på flertal av de största konserthusen i Europa bl.a. Het Concertgebouw Amsterdam, Musikverein Wien, Elbphilharmonie Hamburg, Royal Festival Hall London, Cité de la musique Paris, Kölner Philharmonie Köln, Palau de la Música Barcelona, Festspielhaus Baden-Baden, BOZAR Bryssel,  Auditorium Milano och Müpa Budapest för att nämna några. 2019 utsågs han till Rising Star 2019-2020 utav European Concert Hall Organization (ECHO) och samma år blev han omnämnd i tidskriften Opus som en av de 20 mest inflytelserika musikerna i Sverige. Magnus tog sin kandidat- och masterexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och studerade för Hermann Stefánsson och Emil Jonason.

Hannes Meidal

Intima brev
Janáček möter Tolstoj 

Lördag 14 maj kl 15.00

En fängslande dramakonsert om kärlek, svartsjuka och mord med skådespelaren Hannes Meidal och stråkkvartetten HYMM – Henrik Peterson, Ylva Magnusson, Mikael Crafoord, Mattias Rodrick.

Janáčeks båda stråkkvartetter är inspirerade av texter. Kreutzersonaten är en musikalisk tolkning av Tolstojs roman med samma namn, medan Intima brev bygger på  kompositörens brevväxling med Kamila Stösslová.

I Meidals och HYMM:s föreställning vävs ord och ton samman till en spännande helhet.

Nosferatu live
Stumfilmsvisning med levande musik

Fredag 6 maj kl 19.00

2000–2001 komponerade Helle Solberg ny musik till F.W. Murnaus klassiska stumfilm Nosferatu från 1922. Solbergs version är komponerad för cello och ackordeon och framförs live av cellisten Mattias Rodrick och ackordeonisten Geir Draugsvoll. 2001 uruppfördes Solbergs Nosferatu vid det Danske Filminstitut i Köpenhamn och har sen dess hyllats av press och publik och spelats mer än 30 gånger på konserthus och i biografer i Europa.

”Nosferatu live” har spelats i städer som Köpenhamn, Oslo, Stockholm, London, Berlin, Amsterdam, Bergen, Malmö, Odense, Trondheim, Århus, Edinburgh, Glasgow, Newcastle och många fler. Missa inte denna specialvisning av en klassisk stumfilmsskräckis, som dessutom firar 100 år i år!

Helle Solberg
Geir Draugsvoll svartvit-sq
Mattias Svartvit-sq

Jonas Knutsson Intact

Onsdag 6 april kl 18.00

Jonas-sq

Saxofonisten Jonas Knutsson har både en nationell och internationell verksamhet inom flera genrer som folkmusiker, jazzmusiker, kompositör och pedagog. Som upptäcktsresande i musikens värld har Jonas Knutsson med stark drivkraft samarbetat med allt från skandinaviska folksångare och fiolspelmän till sydindiska musiker och internationellt kända jazzinterpreter. Han har belönats med utmärkelser som Jan Johansson-stipendiet 2019 och Grammis för Årets folkmusik 2020. Som saxofonist finns hans lyriska ton och förmåga att forma musiken väl representerat på allt från soloalbum till större ensembler. Jonas Knutsson valdes in som ny ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien 2021.

Kvällens band består av en samling fenomenala musiker som varit del av den svenska musikscenen under många år.

Andreas Rydman, gitarr och Lap Steel
Clas Lassbo, Kontrabas
Tuomas Ojala, Trummor

Ljus i mörkrets tid – julkonsert med Emilia Amper Band

Torsdag 9 december kl 18.00

Emilia Amper
Fredrik Gille
Klara Källström
Lena Jonsson

Nyckelharpisten, sångerskan och kompositören Emilia Amper är en av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Tillsammans med en rad svenska och nordiska folkmusiker, som solist med kammar- och symfoniorkestrar i Sverige, Norge och Tyskland, och med jazz/impro/pop-musiker samt traditionsmusiker från hela världen har hon turnerat i hela Europa, USA, Kanada, Kina, Hong Kong, Brasilien, Namibia, Indien, Förenade Arabemiraten och Iran. Med djup kunskap om och kärlek till traditioner tar Emilia med sig åhörarna på en resa genom nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Hon har skrivit beställningsverk till både Västerås Sinfonietta, Camerata Nordica och för SVT’s Luciamorgon där hon medverkade med sin nyskrivna julsång Ljus i mörkrets tid 2015.

Tillsammans med ett stjärnlag ur svensk folkmusik: Lena Jonsson på fiol (årets Grammisvinnare i kategorien folkmusik), Klara Källström på cello (känd från bla Trio Törn och Duo Systrami) och Fredrik Gille på slagverk (känd från bla Bazar Blå och Tarabband) bjuder hon nu in till en stämningsfull julkonsert skapad speciellt för Musik i Marabouparken. Här utlovas kända och okända jullåtar, allt från vackra vinterkoraler och klassisk julrepertoar i ny tappning till riviga julpolskor och luciasånger som lyser upp i mörkret.

Lelo Nika
Mattias Rodrick

Duo Lelo Nika/Mattias Rodrick

Torsdag 2 december kl 18.00

Ackordeonisten Lelo Nika och cellisten Mattias Rodrick möts i ett virtuost samspel i gränslandet mellan folkmusik, klassisk kammarmusik och improvisationsmusik. Under våren 2017 samarbetade Nika och Rodrick för första gången i Folkoperans uppmärksammade publik- och kritikersuccé Förklädd Gud. Där fann de varandra musikaliskt vilket ledde fram till dagens samarbete med en repertoar av egna, nya kompositioner för cello och ackordeon samt egna, unika tolkningar av kända stycken.

Lelo Nika är en av världens främsta ackordeonister. Hans familj är välkänd för sina romska musiktraditioner som gått i arv genom generationer. Han har turnerat med jazzstjärnor som Joe Zawinul från Weather Report och Randy Brecker, och framträder regelbundet som solist med orkestrar som Nordiska Kammarorkestern, Prags Filharmoniska Orkester, Västerås Sinfonietta, Norrlandsoperans Symfoniorkester och många fler. Lelo Nika är flerfaldig världsmästare i ackordeon och har flera egna ensembler, bland andra Lelo Nika Septett och Lelo Nika trio. Med dessa och andra ensembler turnerar han mycket framgångsrikt i USA, Indien, Kanada, Ryssland och hela Europa.

Mattias Rodrick är verksam som solist, kammarmusiker och orkestermusiker. Han beställer och uruppför regelbundet verk av svenska och utländska tonsättare, bland annat för sättningen cello och kör. Danmarks Radio P2 och Sveriges Radio P2 har spelat in och sänt konserter där han varit solist. Sedan 2015 är Mattias Rodrick Folkoperans solocellist och vikarierar ofta som solocellist i andra orkestrar. Han är konstnärlig ledare för Musik i Marabouparken och andra projekt som Schumanniad. Mattias Rodrick framträder som solist med Gustaf Sjökvists Kammarkör, Ensemble Syd, Århus Akademiska Kör, Sofia Vokalensemble, Sofia Johanssons Kammarkör, och andra körer och ensembler. 

Mime Brinkmann
Mariangiola Martello
Helena Schuback
Peter Spissky

Affetti musicali – Mellan tårar och skratt

Torsdag 18 november kl 18.00

Violinisten Peter Spissky, cellisten Mime Brinkmann, cembalisten Mariangiola Martello och sopranen Helena Schuback framför musik inspirerad av människans starkaste drivkraft, nämligen kärleken. Affetti musicali – Mellan tårar och skratt är ett program med musik av bl a Strozzi, Schmelzer, Rameau, Händel och Bach och ger möjlighet till att uppleva gränslandet mellan våra starkaste mänskliga känslor.

Cellisten Mime Brinkmann har vunnit flera prestigefulla internationella solisttävlingar, däribland Musica Antiqua Brugge. Hon framträder flitigt på konserthus och festivaler i mer än 40 länder världen över, både som solist och i kammarensembler. Nästa säsong kommer Mime framträda som solist på Carnegie Hall i New York. Mime undervisar i barockcello vid Kungliga Musikhögskolan, Stockholm.

Mariangiola Martello är pianist, organist och cembalist från Turin, Italien. Hon anlitas regelbundet som musikalisk assistent i europeiska operaproduktioner och samarbetar med de främsta dirigenterna inom barockmusiken.  Hon framträder sedan tio år som musikalisk assistent, continuospelare och solist vid den årliga ”Innsbruck Festwochen für Alte Musik” och har spelat in en CD med Bachs konsert för 2 cembali.

Helena Schuback är en ung lyrisk sopran med rötter i Brasilien. Hon blev utexaminerad i juni 2021 och har redan hunnit uppträda på Confidencen samt semifinalist i årets upplaga av International Singing Competitions of Baroque Opera ”Pietro Antonio Cesti”.  Under 2022 kommer hon att befinna sig i Paris som Artist in residence vid Cité des arts för att fördjupa sig inom den franska barockmusiken.

Peter Spissky är konsertmästare i Concerto Copenhagen och konstnärlig ledare för Camerata Øresund. Som konsertmästare och dirigent gästar han regelbundet bl. a Barokkanerne i Oslo, Finska Barockorkestern, Jönköping Sinfonietta, Norrköping Symfoniorkester, Ostrobothnian Chamber Orchestra och Tallinn Chamber Orchestra. 2017 framlade han sin doktorsavhandling ”Ups and Downs – Violin Bowing as Gesture” vid Lund universitet. Peter Spissky undervisar barockviolin på Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sedan 2019 är han konsertmästare på Confidencen Music & Opera Festival.

Talim
Onsdag 18 augusti 2021 kl 18.00–19.30
”Talim” – Musik i Marabouparken bjuder in till sommarkonsert i Marabouparkens konsthall med ny spännande ensemble bestående av svenska och indiska musiker. Nystartade Talim består av tre framstående musiker från olika musikaliska traditioner: klarinettisten Lisa Grotherus, tablaspelerskan Suranjana Ghosh och cellisten Mattias Rodrick. I gränslandet mellan jazz, klassisk musik, nordindisk musik och folkmusik frammanar de en helt egen klangvärld med sväng, vemod och rytmisk ekvilibrism.

Med: Suranjana Ghosh, Lisa Grotherus och Mattias Rodrick

Suranjana Ghosh är professionell tablamusiker med turnéverksamhet i Sverige, Indien, Storbritannien, Grekland och Ryssland. Hon är en framstående företrädare för den traditionell Nordindiska klassisk musiken men medverkar i olika musikkonstellationer med ledande jazz- blues-konst- och folkmusiker, som Svante Henrysson, Max Åman, Max Schultz, Anders Hagberg, Goran Kajfes, Erik Steen, Jonas Kullhammar, Lena Willemark, Ale Möller och många fler.

Suranjana Ghosh har gett ut 3 cd-skivor i eget namn, den senaste med namnet ”Longing”, och framträder regelbundet i sammanhang som Stockholm Jazzfestival, Urkult, Umeå Jazzfestival, Hijazz/Uppsala, Sangeet Conferens/Stockholm, Malmöfestivalen, och på scener som Stallet och Fasching i Stockholm och Nefertiti i Göteborg.

Lisa Grotherus är klarinettist, vokalist och kompositör. Som kompositör skriver Lisa för radio, film och teater samt för egna band. Lisa har en bakgrund inom jazz, folk- och improvisationsmusik och rör sig fritt mellan olika genrer både som artist, musiker, kompositör och kapellmästare. Hon arbetar ofta med olika konstformer såsom dans, konst, teater och poesi på scener som Dramaten och Stockholm stadsteater. 

Lisas debutalbum i eget namn släpptes år 2018 och utsågs till årets bästa jazzskiva av musikmagasinet Lira samt till ett av årets tio bästa album, alla kategorier, av Göteborgsposten. År 2019 tilldelades hon årets jazzpris av SKAP. 

Lisa har ett pågående residens på Transit, en kulturinkubator för frilansande konstnärer. Hon är också medlem i tankesmedjan Unga Tankar Om Musik.

Mattias Rodrick är verksam som solist, kammarmusiker och orkestermusiker. Som solist beställer och uruppför Mattias Rodrick regelbundet verk av svenska och utländska tonsättare, bland annat för sättningen cello och kör. Han framträder regelbundet på festivaler som Svensk Musikvår, Stockholm Chamber Music, ILIOS-festivalen (NO), Dark Music Days (ISL), Nordic Music Days och Malmöfestivalen. Han är också konstnärlig ledare för projekt som Schumanniad och Musik i Marabouparken och engageras återkommande som solocellist på Folkoperan.

2018 blev Mattias Rodrick invald som passiv medlem i Föreningen Svenska Tonsättare och belönades med priset ”Musikens Möjliggörare” samma år. Mattias Rodrick är också jurymedlem för Stims stipendieverksamhet. 

Tales of Trees
8 maj kl 15.00

Ett spännande möte i gränslandet mellan folkmusik och västerländsk konstmusik, framfört av tre enastående musiker: Mika Takehara, slagverk, Anna Petrini, blockflöjter och Emilia Amper, nyckelharpa.

Konserten filmades och kan ses på Youtube.

Stråkkvartetten HYMM
9 maj kl 15.00

Stockholmsbaserade stråkkvartetten uppmärksammar 150-årsjubilaren Wilhelm Stenhammar och framför också mästerverk av Dmitrij Sjostakovitj och Robert Schumann.

HYMM är: Henrik Peterson, violin 1, Ylva Magnusson, violin 2, Mikael Crafoord, viola, Mattias Rodrick, cello

Konserten filmades och kan ses på Youtube.

Med stöd från Region Stockholm, Statens Musikverk, Goethe Institut och Helge Ax:son Johnsons stiftelse