Skolprogram

Marabouparken konsthall har fokus på samtidskonst – ta chansen att låta dina elever uppleva nya och spännande konstnärskap som lätt går att koppla till ämnen i kursplanen! Skolprogrammet riktar sig till förskolan, låg-, mellan- och högstadiet, gymnasiet och förberedande konstskolor. Utöver skolvisningar av aktuella utställningar i konsthallen och av skulpturparken kan skolor även boka workshops och Skapande skola-projekt.

Visningar, pris: 800 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 500 kr. Workshops, pris: 950 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 700 kr. Alla priser inkl moms. Kostnadsfria SFI-visningar.

Kontakta oss för mer information och bokning

henning.rehnstrom-ring[at]marabouparken.se
Telefon 08-29 45 90

VISNINGAR

_DSF0973

Silje Figenschou Thoresen – härifrån strök gränsen mot nordväst i en båge. 13 maj–17 september 2023
Silje Figenschou Thoresen verkar i en samisk tradition som bygger på en nära relation till naturens egna former men ger också samtidens olika material och lämningar plats i verken. Det samiska samhällets särskilda förutsättningar och förhållningssätt till omvärlden genomsyrar arbetet, och kan läsas som en kommentar till samtidens klimatfrågor.
Ålder: Åk 7–9 och gymnasium // Längd: 45 min // Lokal: Marabouparken konsthall

7256 F6

Marabouparkens skulptursamling – från klassicism till kubism
Marabouparkens skulptursamling består av 16 skulpturer av svenska och utländska konstnärer utförda mellan 480 f Kr och 1973. I parken samsas klassisk grekisk skulptur med abstrakt skulptur och skulpturer utförda i vitt skilda konstnärliga stilar såsom naturalism, konkretism och kubism. En visning med fokus på skulpturerna i parken där eleverna får en överblick över olika konstnärliga stilar och får veta mer om konstnärerna bakom verken men också får höra om myterna och berättelserna bakom skulpturerna.
Ålder: Åk 0–9 och gymnasium // Längd: 45-60 min // Lokal: Marabouparken

MAR000117

Marabouparkens historia – en vision om ”Det goda samhället”
Hur var det att arbeta i en chokladfabrik förr i tiden och varför anlades en skulpturpark i anslutning till fabriken? En visning med fokus på Marabous företagshistoria där eleverna får veta mer om de sociala idéer om det goda samhället och om demokrati, folkbildning, integration och självhushåll som låg till grund för skapandet av parken.
Ålder: Åk 4–9 och gymnasium // Längd: 45-60 min // Lokal: Marabouparken

bjornarna

Förskolevisning
Vi tittar på skulpturerna i parken och får höra om myterna och berättelserna bakom de olika skulpturerna. Är det viktigt att det man skulpterar ser ut precis som det gör i verkligheten? Vi talar om olika sätt att skulptera på och går på upptäcktsfärd bland olika sorters stilar. En gång i tiden fanns en barnkrubba, en tidig form av förskola, i parken. Paviljongen som huserade denna finns ännu kvar och precis som den tidens barn provar vi också på att klättra på några av skulpturerna och leka kurragömma i parken.
Ålder: Förskola // Längd: 45–60 min // Lokal: Marabouparken

WORKSHOPS

mittlivsomkonst

Konst och liv; mitt liv som konst

Kan konsten hjälpa oss att bättre förstå oss själva? Kan händelser i mitt liv bli till ett konstverk?
Tillsammans gör vi en närläsning av valda delar av pågående utställning för att ta reda på vilken betydelse konsten kan ha för våra egna liv. Vi går sedan in i konstlabbet för att undersöka olika material och metoder i ett experimentellt försök att sudda ut gränsen mellan konst och liv.

Ålder: Åk 4–9 och gymnasium // Längd: 120 min // Lokal: Labbet (plats för 16 elever), Marabouparken konsthall

image5

Collage – färger, former och mönster
Collaget slog igenom på bred konstnärlig front i början på 1900-talet och har alltsedan dess varit en teknik och uttrycksform som konstnärer ständigt återkommit till. Vi klipper och klistrar och experimenterar med färger, former, bilder och mönster.
Ålder: Förskola och åk 0–6 // Längd: 60 min // Lokal: Labbet (plats för 16 elever), Marabouparken konsthall