fbpx

Skolprogram

Marabouparken konsthall har fokus på samtidskonst – ta chansen att låta dina elever uppleva nya och spännande konstnärskap som lätt går att koppla till ämnen i kursplanen! Skolprogrammet riktar sig till förskolan, låg-, mellan- och högstadiet, gymnasiet och förberedande konstskolor. Utöver skolvisningar av aktuella utställningar i konsthallen och av skulpturparken kan skolor även boka workshops och Skapande skola-projekt.

Visningar, pris: 800 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 500 kr. Workshops, pris: 950 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 700 kr. Alla priser inkl moms. Kostnadsfria SFI-visningar.

Kontakta oss för mer information och bokning

henning.rehnstrom-ring[at]marabouparken.se
Telefon 08-29 45 90

VISNINGAR

Maria Hedlund, Någon sorts kunskap #23, gelatinsilverfotografi 2014. Courtesy of Moderna Museet.
Reprofoto: Prallan Allsten, Moderna Museet.

The Flow of Everything

Utställning med konstnärerna Philip Dufva, Maria Hedlund och Eva Löfdahl

Målgrupp: årskurs 7–9 och gymnasium
Längd: 45 min

Marabouparken

Marabouparkens skulptursamling – från klassicism till kubism

Marabouparkens skulptursamling består av 16 skulpturer av svenska och utländska konstnärer utförda mellan 480 f Kr och 1973. I parken samsas klassisk grekisk skulptur med abstrakt skulptur och skulpturer utförda i vitt skilda konstnärliga stilar såsom naturalism, konkretism och kubism. En visning med fokus på skulpturerna i parken där eleverna får en överblick över olika konstnärliga stilar och får veta mer om konstnärerna bakom verken men också får höra om myterna och berättelserna bakom skulpturerna.

Målgrupp: årskurs 0–9 och gymnasium
Längd: 45–60 min

Marabou-goda-samhallet

Marabouparkens historia – en vision om ”Det goda samhället”

Hur var det att arbeta i en chokladfabrik förr i tiden och varför anlades en skulpturpark i anslutning till fabriken? En visning med fokus på Marabous företagshistoria där eleverna får veta mer om de sociala idéer om det goda samhället och om demokrati, folkbildning, integration och självhushåll som låg till grund för skapandet av parken.

Målgrupp: årskurs 4–9 och gymnasium
Längd: 45–60 min

bjornarna

Förskolevisning

Vi tittar på skulpturerna i parken och får höra om myterna och berättelserna bakom de olika skulpturerna. Är det viktigt att det man skulpterar ser ut precis som det gör i verkligheten? Vi talar om olika sätt att skulptera på och går på upptäcktsfärd bland olika sorters stilar. En gång i tiden fanns en barnkrubba, en tidig form av förskola, i parken. Paviljongen som huserade denna finns ännu kvar och precis som den tidens barn provar vi också på att klättra på några av skulpturerna och leka kurragömma i parken.

Målgrupp: förskola
Längd: 45–60 min

WORKSHOPS

_DSF0013-2

Konst och liv: mitt liv som konst

Kan konsten hjälpa oss att bättre förstå oss själva? Kan händelser i mitt liv bli till ett konstverk?
Tillsammans gör vi en närläsning av valda delar av pågående utställning för att ta reda på vilken betydelse konsten kan ha för våra egna liv. Vi går sedan in i konstlabbet för att undersöka olika material och metoder i ett experimentellt försök att sudda ut gränsen mellan konst och liv.

Målgrupp: årskurs 4–9 och gymnasium
Längd: 120 min

naturdrömmar

Naturdrömmar

Vad är egentligen naturen för något? Och vad händer när den inte gör som vi vill? Vi undersöker våra egna tankar och drömmar om naturen i ett experimentellt utforskande av olika konstnärsmaterial och tekniker. Det kreativa innehållet kan skifta vid olika tillfällen, åldersgrupper och i relation till pågående utställning.

Målgrupp: förskola och årskurs F–6
Längd: 60 min