• Helga Henschen, Hallonbergens tunnelbana
    Helga Henschen, Hallonbergens tunnelbana

Skolprogram

Skolprogrammet riktar sig till förskolan, låg-, mellan- och högstadiet, gymnasiet och förberedande konstskolor. Utöver skolvisningar av aktuella utställningar i konsthallen och av skulpturparken kan skolor även boka workshops och Skapande skola-projekt.

Visningar, pris: 800 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 500 kr. Workshops, pris: 950 kr. Reducerat pris för förskolor och skolor i Sundbyberg, 700 kr. Kostnadsfria SFI-visningar. För mer information och bokning kontakta pedagogikansvarig Fredrik Bergström 

VISNINGAR

Insta-photo

Leif Holmstrand ”Ur djupet” 16 okt–19 dec 2021
Leif Holmstrand är performance- och bildkonstnär och har även givit ut 40 lyriksamlingar. I utställningen ”Ur djupet” visas ett urval av de många objekt av garn, textil, rep, plastpåsar och barnvagnar som både fungerat som aktörer i Holmstrands performances men som också är självständiga konstverk i egen rätt. Utöver detta ingår även kostymer, fotografier och teckningar ur Holmstrands 25-åriga konstnärskap där intresset för det mytiska möter tankar kring människans och konstens villkor.
Ålder: Åk 7-9 och gymnasium // Längd: 45 min // Lokal: Marabouparken konsthall

7256 F6

Marabouparkens skulptursamling – från klassicism till kubism
Marabouparkens skulptursamling består av 16 skulpturer av svenska och utländska konstnärer utförda mellan 480 f Kr och 1973. I parken samsas klassisk grekisk skulptur med abstrakt skulptur och skulpturer utförda i vitt skilda konstnärliga stilar såsom naturalism, konkretism och kubism. En visning med fokus på skulpturerna i parken där eleverna får en överblick över olika konstnärliga stilar och får veta mer om konstnärerna bakom verken men också får höra om myterna och berättelserna bakom skulpturerna.
Ålder: Åk 0–9 och gymnasium // Längd: 45-60 min // Lokal: Marabouparken

MAR000117

Marabouparkens historia – en vision om ”Det goda samhället”
Hur var det att arbeta i en chokladfabrik förr i tiden och varför anlades en skulpturpark i anslutning till fabriken? En visning med fokus på Marabous företagshistoria där eleverna får veta mer om de sociala idéer om det goda samhället och om demokrati, folkbildning, integration och självhushåll som låg till grund för skapandet av parken.
Ålder: Åk 4–9 och gymnasium // Längd: 45-60 min // Lokal: Marabouparken

bjornarna

Förskolevisning
Vi tittar på skulpturerna i parken och får höra om myterna och berättelserna bakom de olika skulpturerna. Är det viktigt att det man skulpterar ser ut precis som det gör i verkligheten? Vi talar om olika sätt att skulptera på och går på upptäcktsfärd bland olika sorters stilar. En gång i tiden fanns en barnkrubba, en tidig form av förskola, i parken. Paviljongen som huserade denna finns ännu kvar och precis som den tidens barn provar vi också på att klättra på några av skulpturerna och leka kurragömma i parken.
Ålder: Förskola // Längd: 45–60 min // Lokal: Marabouparken

WORKSHOPS

Bildperceptionsworkshop IMG_0164

Bildperception – en bild flera tolkningar
Hur kommer det sig att samma bild kan tolkas och beskrivas på så många olika sätt beroende på vem det är som tittar? Vi undersöker hur vi tolkar, beskriver och läser bilder. Går det att med ord beskriva en bild för någon annan så att hen ser samma bild som en själv framför sig? Vi delar upp oss i små grupper och beskriver, skissar, ritar och målar utifrån givna bilder för att se om det är möjligt!
Ålder: Åk 4–9 och gymnasium // Längd: 60 min // Lokal: Labbet, Marabouparken konsthall

image5

Collage – färger, former och mönster
Collaget slog igenom på bred konstnärlig front i början på 1900-talet och har alltsedan dess varit en teknik och uttrycksform som konstnärer ständigt återkommit till. Vi klipper och klistrar och experimenterar med färger, former, bilder och mönster.
Ålder: Förskola och åk 0–6 // Längd: 60 min // Lokal: Labbet, Marabouparken konsthall