fbpx

A4-arket, föreläsning med Emma Kihl

Foto: Björn Larsson

A4-arket, en undersökning av vad som döljer sig i det mest vardagliga

Föreläsning med konstnären Emma Kihl
onsdag 1 oktober 2014 kl. 18.00

Konstnären Emma Kihl föreläser om det kanske mest vardagliga för många av oss – A4-arket. Vi använder det dagligen men lägger sällan märke till det platta och anspråkslösa arket bakom anteckningarna, klottret eller kom ihåg-listorna.

Emma Kihl har i sitt konstnärliga forskningsarbete undersökt olika aspekter av A4-arket: dess format, yta och historia. Forskningsarbetet resulterade i ett manuskript, en film och ett inlånat material från det tyska standardinstitutet (Deutsches Institut für Normung, DIN) som tog fram A-formatet och ställdes ut 2013 på Kungliga Biblioteket i Stockholm.

Kvällen avslutas med en konsert där den experimentella orkestern The Great Learning Orchestra framför partitur från den pågående utställningen a4 rum.


Emma Kihl är utbildad vid Kungliga konsthögskolan och är verksam i Stockholm. Tidigare har hon bland annat gjort utställningen Evig underhållsmaskin på en nedlagd folkparksteater i Kristinehamn, Parachute en fallskärmsutställning på Arlanda och bidragit med installationen Dying Words på Bonniers Konsthall. Forskningsprojektet om A4-arket finansierades av Vetenskapsrådet.

www.emmakihl.com