fbpx
21 april 2018–26 augusti 2018

AND Publishing

AND Publishing
andpublishing.org

Välkomna till ett nytt samarbete med AND Publishing i Marabouparkens gästrum. Gästrummet är en växande programdel där vi samarbetar med kollektiv för att stödja deras arbete och utveckla nya spår i sin praktik. Under våren och sommaren bjuder AND Publishing in till att lära dig boxas, ”box”, och ”unbox”.

Londonbaserade AND Publishing (som startades 2009) ägnar sig åt olika aktiviteter som rör publicering. AND Publishing är en mängd tillfälliga grupperingar som inte alltid passar ihop.

Under två veckor kommer AND att hålla boxningsträning för kvinnor, tjejer, trans och icke-binära personer. Vi vill lära oss mer om icke-verbal förhandling, omhändertagande, vrede, dialog, överträdelser och försvar. Vi hoppas att vi genom att träna tillsammans, lär oss att relatera till varandra, och lär oss förhandla kring de många konflikter och motsägelser som det innebär att leva och arbeta tillsammans.

Boxningsträningen är gratis och tillgänglig för alla funktionsvariationer, åldrar över 15 år, kroppar och religioner. Du behöver inte vara vältränad eller stark eller tuff för att delta. Boxningshandskar och annan utrustning kommer att finnas på plats. Om du har några frågor eller särskilda behov, eller skulle vilja boka en plats, så ber vi dig kontakta Jenny: jenny.richards@marabouparken.se

Boxningsklasser: 11 Juni, 13 Juni, 15 Juni, 18 Juni, 20 Juni, 18.00-20.00


AND tog med sig en mängd lådor till Marabouparken Konsthall och kommer ”unboxa” dom under deras vistelse. Lådorna innehåller publikationer de har arbetat med, dokument som de vill undersöka och olika objekt som relaterar till deras projekt och frågeställningar. För att göra detta har AND flyttat ut ur utställningsrummet och in i ett av Marabouparkens kontorsrum på andra våningen och förvandlat det till ett ”Unboxing Rum”.

Du är välkommen att utforska ANDs projekt och publikationer* i detta ”Unboxing Rum”, ”unboxa” dig själv, eller delta under våra publika ”unboxing”-eftermiddagar på Konsthallen. Om du vill besöka ”Unboxing Rummet” och få reda på med om ANDs arbete kan du fråga en medarbetare eller maila jenny.richards@marabouparken.se för att boka tid.

”Unboxing”-samtal
Sön 6 maj, lör 16 juni, sön 26 augusti, 14.00–17.00 

* The Piracy Project, Teaching for people who prefer not to teach, The Library of Omissions and Inclusions, Let’s Mobilize: What is Feminist Pedagogy?, a selection of good and bad sports bras (D cup and upwards), Keep It Complex, samt dokument med våra villkor, epost-konversationer och diverse andra objekt.

Du kan också hitta ett urval av våra publikationer i konsthallens shop vid entrén.

I en serie av ”Unboxing”-evenemang, kommer vi packa upp våra lådor och fråga oss: 

Varför ger vi ut  Vad ger vi ut  Hur ger vi ut  Vad innebär det att förstå vårt arbete inte som ett  ’substantiv’ men som ett ’verb’  Var placerar vi alla de saker vi gör som inte ryms i lådor  Vad är problemet med kategorisering  Hur motstår vi det envisa kravet på individuellt författarskap  Varför vill vi INTE ha ett enat ansikte  Hur kan vi omstörta det sociala trycket att producera ansikten  Hur ’arbetar en politiskt’ istället för att göra arbeten ’om politik’  Vad är problemet med att skriva en kolofon i boken  Hur förhandlar vi med institutioner  Varför skulle vi åka på ett residency när vi kämpar med att betala hyran hemma  Var kan vi förvara våra lådor  Hur lång tid tar det att resa till Stockholm från London med tåg  Varför talar vi alla engelska  Varför kallas det vi gör forskning eller utbildning och inte konst  Var träffades vi  Vad händer om vi inte arbetar tillsammans längre  Vem har bjudit in oss och varför  Hur spenderar vi budgeten  Vill vi bo i en tvårums eller trerums-lägenhet  Vill du ha te  Har du läst S.C.U.B manifesto  Vad är Wifi-lösenordet  Vilka objekt tog vi inte med pga oron över att de kanske blir stulna  Hur synliggör vi den här residensen  Vem har tid att engagera sig  Vad kan vi göra publikt  När tar residensen slut  Vem skulle vara vår ideala boxningslärare  Vad händer om vi skadar oss  Vem ger med sig  Vem kompromissar  Vem bjuder in  Vem bryr sig  Vem redigerar  Vem organiserar  Vem översätter  Vilka centreras  Behöver vi ett nytt, mindre trött och exkluderande språk för att tala om allt det här  Och hur dokumenterar vi skratt 

Rhani Lee Remedes, Society for cutting up boxes,The SCUB Manifesto, in LTTR # 1, p 12