fbpx

Susanna Jablonski, Gender of Sound, 2017. Photo credit: Cara Tolmie

Susanna Jablonski, Gender of Sound, 2017. Photo credit: Susanna Jablonski

Gender of Sound
Lyssningssessioner

Söndag 22 april kl 16–18

Ellen Söderhult – Hark! Behold! Rejoice!
Pedram Nasouri – The Third Ear
Presenteras av Susanna Jablonski och Cara Tolmie som del i Gender of Sound

Evenemanget kommer att hållas på engelska 

Det här evenemanget springer ur en serie lyssningssessioner som presenteras under de senaste månaderna som del i det pågående forsknings- och utvecklingsprojektet Gender of Sound, som leds av Susanna Jablonski och Cara Tolmie. Med särskild tyngdpunkt vid hur vår uppfattning av musik könas, vill Jablonski och Tolmie hitta nya sätt att gemensamt lyssna på. De tidigare sessionerna har strävat efter att hitta ett kollektivt språk för att reflektera över vad vi hör, hur det påverkar våra kroppar, dess poetiska dimension, dess politiska och kulturella implikationer och hur allt detta möjligtvis relaterar till både personliga och kollektiva erfarenheter.

Som en del i denna forskning och i Spring Clean-programmet har Cara och Susanna tagit fram två nya lysnings-sessioner med Ellen Söderhult och Pedram Nasouri med målet att erbjuda en mer eftertänksam och brokig lyssningsupplevelse. Efter de båda set:en kommer det att finnas tid till tillsammans reflektera över vad det är vi just hört.

Genom att söka efter ett månfacetterat kollektivt språk i den gemensamma reflektionen är ambitionen att börja förstå hur vi lyssnar och vad det säger oss om de preferenser, historier och associationer som var och en av våra kroppar bär på. Med anledning av detta är det viktigt att den pågående processen drar lärdomar från ett brett urval av vittnesmål från vänner, kollegor och en bredare publik. Därför vill vi gärna att ni deltar! All erfarenhet eller oerfarenhet, passion, skepsis, upphetsning eller smak i fråga om musik är välkomnas varmt!

Gender of Sound är ett konstnärligt forsknings- och utvecklingsprojekt lett av konstnärerna Susanna Jablonski och Cara Tolmie som talar med dåtida, samtida och framtida debatter gällande genus, performativitet och motståndets position inom ljud. Det stöds och finansieras av Kungliga konsthögskolan i Stockholm, 2017 – 2019. För mer information se: www.kkh.se/forskning/konstnarligt-utvecklingsarbete-ku/the-gender-of-sound

Ellen Söderhult är dansare och koreograf, baserad i Stockholm. Hon har framfört verk av bland andra Simone Forti och Alexandra Pirici, och har skapat verk som OTHERBODIES, RUDY och How to do things with Romance: a prologue. Tillsammans med Eleanor Bauer och Alice Chauchat initierade hon projektet Nobody’s Dance 2015, en copyleft-plattform för kollektiv kunskapsproduktion och -distrubition. Hon arbetar för närvarande med en koreografisk undersökning av körsång, och kören som en kollektiv protagonist.

Pedram Nasouri är DJ, skivsamlare och frilansjournalist, basared i Stockholm. Han är resident DJ på acid-disco-gay-klubben Koxбox och spelar regelbundet på kända ställen i innerstaden, men sätter sin största ära i att anordna hemliga DIY-event som äger rum vid stadens ytterkanter. Han har skrivit flera texter om DJ-konsten så väl som dansmusikens historia.