Häst Häst Häst

hhh

Häst Häst Häst
– en pjäs om Leonora Carrington

Av Erik Uddenberg
Regi Suzanne Osten 

Onsdag 27 november 2013 kl. 18–20
För vuxna och barn över 15 år

Föreställningen är fullbokad! 
Max 30 personer. Fri entré.

Häst Häst Häst

Unga Klara gästar Marabouparken Konsthall med den turnerande föreställningen Häst Häst Häst om konstnären Leonora Carringtons liv och 75 år långa konstnärskap. I pjäsen blir publiken en del av föreställningen och Unga Klara får oss på ett lustfyllt sätt att reflektera över begreppen konstnär och kreativitet.

Häst Häst Häst följer vi Leonora Carringtons liv i full galopp från barndomen i Clayton Green i England, via det heta konstnärslivet i Paris till den långt ifrån sorglösa kärlekshistorien med konstnären Max Ernst. Vi följer henne in i andra världskriget och till Carringtons påstådda schizofrenidiagnos för att avslutas i Mexiko där hon kom att leva i ytterligare 60 år.

Häst Häst Häst handlar om Leonora Carringtons liv och 75 år långa konstnärskap. På ett entusiastiskt och humoristiskt sätt skildrar pjäsen ett långt ifrån enkelt livsöde. Carringtons som var en av surrealismen förgrundsgestalter var förutom målare, författare, dramatiker, scenograf och skulptör. Samtidigt var hon både mamma och hustru. Dessa roller gestaltas av skådespelarna Maja Embrink, Ulrika Nilsson och Maria Sundbom som på olika sätt visar Carringtons komplexa person.

___

Under två års tid utforskar Unga Klara kreativitet bland unga i Stockholms Län. Detta genom att ge föreställningar i olika rum för kultur, konsthallar och bibliotek. Föreställningen Häst Häst Häst är ett led i ett hälsopedagogiskt projekt som finansieras av Stockholms läns landsting.

Medverkande:
Ulrika Nilsson
Maja Embrink
Maria Sundbom
Victor Criado
Gunhild Aubert Opdal

Produktion:
Dramatiker Erik Uddenberg
Regissör Suzanne Osten
Dramaturg Molly Uddenberg
Scenografi & kostym Karin Lind SIMKA
Scenografiassistent Sofia Andersson
Kostymassistent Sidi Fjällström
Maskör Erika Nicklasson
Maskskulptör & instruktör häst och mask: My Walther
Kompositör & trumlärare Kristina Aspeqvist
Kompositör Alexandra Nilsson
Ljussättare Charlotta Halleröd
Belysningsteknik Anna Rudin
Teknisk samordnare Henrik Enar
Tekniker Fabian Wetterot
Regiassistent & Flamencoinstruktör Oyana Rodriguez Lugn
Attributör Tina Waltersdotter
Dramapedagog & pedagogisktmaterial Gunhild Aubert Opdal