I kakaons spår. En föreläsning om kakaons historia med Maja Berthas.
Onsdag 31 augusti kl. 18 på Marabouparken konsthall
Visste du att kakao en gång i tiden användes som valuta, att Spaniens första chokladrecept länge hanterades som en stadshemlighet och att ”chokladkakan” såg världens ljus så sent som i mitten på 1800-talet? Kom och lyssna på en föreläsning i kakaons spår, från tidernas begynnelse till idag. I anslutning till utställningen När storken kom till Sundbyberg berättar Maja Berthas om chokladens historia men också om olika förädlingstekniker och hur vi i Sverige startade vår chokladtillverkning med inspiration från våra grannar i söder.
Maja Berthas är en flitigt anlitad föreläsare på ämnet choklad och hon har gjort flertalet resor runt jorden för att utforska kakaons spännande värld. Maja har också gått flertalet kurser på bland annat The Cocoa Research Unit vid University of West Indies.
Föreläsningen ingår i entrén 50kr. Fri entré för anställda vid Mondelez International.