Workshops med Boom Craft Studio

I samband med projektet Parkfärg arrangerar Marabouparken konsthall tvådagars workshops med Boom Craft Studio vid två tillfällen: 28–29 augusti och 11–12 september

IMG_2461
Indigo ”Sju nyanser av blått”

28–29 augusti (lör–sön) kl 10.00–16.00

Indigo & Shibori – reservage-tekniker
Färgning med färsk indigo, genomgång av 123 metoden för att sätta ett naturligt indigo bad, introduktion till indigo, gradering och olika mönstringstekniker som shibori. Shibori med sitt ursprung i Japan är ett samlingsnamn för att reservera ytor på olika sätt genom att knyta, binda, sy och pressa. Färgning på bomull, lin och siden.

IMG_8550
Naturlig färgning ”Mönsterflora”

11–12 september (lör–sön) kl 10.00–16.00

Färgningsmetoder med olika växter från parken och komposten. Introduktion till färgning med växter och metoder för betning och modifiering av pH och järn i kombination med färgning och skapande av mönster med sk. bundle dye, där tryck skapas med växternas naturliga pigment, press och värme. Färgning på bomull, ull och siden.

Antal deltagare är begränsat. Kostnad per person för 2 dagar: 1200 kr inkl fika och material.
För frågor kontakta: info@boomcraftstudio.se. Bokning sker genom länken ovan.

Boom craft studio drivs av Linda Zetterman och Sara Carlsson. De arbetar med hantverksmässig framtagning av textilier och skapar interaktiva konstprojekt vilka ofta syftar till att skapa fysisk dialog mellan betraktaren och materialet och på så sätt synliggöra olika aspekter av begreppet hållbarhet. De håller workshops i både indigo- och naturlig färgning för yrkesverksamma såväl som studerande.