fbpx

Jag har ingenting med det att göra

jgustavsson

Jag har ingenting med det att göra

16 september 2017 kl 10–18
En workshop om censur av konstnärliga uttryck med Seçil Yaylalı & belit sağ 

Välkommen att delta i en workshop som utforskar olika former av censur. Workshoppen utgår från deltagarnas personliga erfarenheter av att bli nedtystad i syfte att utveckla olika former kollektivt motstånd.

Workshoppen riktar sig yrkesverksamma inom konst- och kultursektorn och kommer att hållas på engelska. Ingen åldersgräns. Fri entré men anmälan krävs. Om du vill delta, anmäl dig på osa@marabouparken.se senast 13 september, med en kort motivering och beskrivning av ditt arbete (max en halv A4).

belit sağ är video- och bildkonstnär bosatt i Amsterdam. Hon har studerat matematik i Ankara och audiovisuell konst i Amsterdam. Hennes videobakgrund har sin uppkomst i video-aktivist grupper i Ankara och Istanbul där hon var med och initierade projekt som karahaber.org (2000–2004) och bak.ma (ett växande audiovisuellt arkiv på webben av samhällsrörelser i Turkiet). belit sağ har ställt ut sina verk på bl a EYE Filmmuseum, Amsterdam; MOCA. Taipei; DEPO, Istanbul; Toronto/Rotterdam/San Francisco International Film Festival; De-Militarized Zone Documentary Festival, S. Korea; Württembergischer Kunstverein, Stuttgart och CCA Derry~Londonderry, Nordirland.

Secil Yaylal är bildkonstnär med bakgrund inom industridesign och konst. Hon har utvecklat konstprojekt med deltagare från olika sociala grupper så som flyktingar i Diyarbakir och Ramallah, patienter inom psykiatrisk vård i Novara, tonåringar i Alexandria, Berlin, Barcelona, Istanbul, emigrantarbetare i Beirut och gatuförsäljare i Turin. I varje projekt skapar hon en miljö som stödjer ett kollektivt samarbete och anpassar det till särskilda behov och intressen. Secil Yaylal har ställt ut sina verk på CC Gallery (Malmö 2017), Alt_Chp Cross Cuts (Köpenhamn 2016), Konsthall C (Stockholm 2016), Apartman Projesi (Berlin 2015), Fondazione Pistoletto (Biella 2013), Palazzo Ducale (Genova 2011) och NGBK (Berlin 2010). Yaylalı är en av grundarna av PASAJ artist initiative. Hon undervisar design and samtida konst vid Istanbuls Tekniska universitet.

Bild: Johanna Gustavsson, 2017

med stöd från IASPIS