fbpx
9 september 2023

KlangBild – workshop för barn och unga

Lördag 9:e september kl. 12–16

Kom och skapa bilder som ska spelas på konsert!

Kan man skriva klassisk musik utan att kunna noter? Javisst kan man det – med bilder som kallas för grafiska partitur! Under vägledning av tonsättaren David Tudén och violinisten Frieda Mossop gör vi bilder som ska framföras av an professionell musikensemble vid en festivalkonsert den 23/9 under festivalen KlangFest i Marabouparken konsthall!

KlangBild är ett samarbete med föreningen Samtida Musik.

Pedagoger: tonsättaren David Tudén och violinisten Frieda Mossop.
Ålder: 7 år och uppåt. Ingen förkunskap är nödvändig.
Föranmälan krävs. Begränsat antal platser.
Avgift: kostnadsfritt

Anmälan till info@marabouparken.se

David Tudén (född 1991) är en tonsättare verksam främst inom musik men även med en lång bakgrund inom bildkonst. Tudéns musikskapande är ofta präglat av en konceptuell ingång och metod, där musiken föds ur ett undersökande av utommusikaliska material, genom frågeställningar och tolkningar. I hans verk härstammar det musikaliska materialet från grundliga undersökanden av ämnen och teman så som historia, språk, poesi och mysticism. Starka kontraster och övergånger återkommer som musikaliska teman i ett formspråk som rör sig mellan det tystlåtet statiska och det volymstarka, komplexa och virtuosa.

Frieda Mossop är en aktiv orkester- och kammarmusiker som till vardags jobbar i andrafiolstämman i Västerås Sinfonietta. Utöver detta frilansar hon som violinist i många olika sammanhang och rör sig gärna mellan genrer. Hon är frekvent medlem i Askanäs kammarkvartett, jazzviolinist med sångerskan Amanda Ginsburg, och spelar sedan många år i balkanbandet Kizelo Mleko.