fbpx
22 September 2023–23 September 2023

KlangFest

Kammarmusikfestival i Marabouparken konsthall.

KlangFest arrangeras av Bällsta Musikförening och Rodrick Musik i samarbete med Marabouparken konsthall. KlangFest arrangeras med stöd från Region Stockholm, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Längmanska Kulturfonden, samt föreningen Samtida Musik. I samarbete med ABF Norra Stockholms Län.

22/9 kl 18:

“Buster” – stumfilmsvisning med levande musik av och med Axelsson & Nilsson – duo

Trombonisten Ivo Nilsson och slagverkaren Jonny Axelsson framför sin egenkomponerade musik till inte mindre än 4 filmer av och med Buster Keaton! Enaktsfilmerna One Week, The Goat, The Blacksmith och The Scarecrow är var och en c:a 20 minuter långa, och visas på stor duk under föreställningen. Det är dessutom första gången Axelsson & Nilsson framför sin musik till The Blacksmith!

Ivo Nilsson, trombon
Jonny Axelsson, slagverk
Ivo Nilsson, trombon Jonny Axelsson, slagverk

23/9 kl 13:

KlangBild – konsert med nyskapad musik av barn och unga!

Kan man skriva klassisk musik utan att kunna noter? Javisst kan man det – med bilder som kallas för grafiska partitur! Under vägledning av tonsättaren David Tudén och violinisten Frieda Mossop har barn och unga skapat grafiska partitur vid en workshop i Marabouparken Konsthall. De färdiga verken kommer vid konserten tolkas och framföras av en professionell musikensemble bestående av violin, cello, valthorn och slagverk.

Frieda Mossop, violin
Frieda Mossop, violin
Johan Ahlin, valthorn
Johan Ahlin, valthorn
Mattias Rodrick
Mattias Rodrick
Mika_C_01_

23/9 kl 15:

J S Bach – Goldbergvariationerna

J.S. Bach (1685–1750): Goldbergvariationerna i arr. för stråktrio av Dmitry Sitkovetsky

Johann Sebastian Bachs “Goldbergvariationerna” är ett mastodontverk bestående av en aria som inleder och avslutar verket, med 30 variationer på denna aria däremellan. Det är ett av Bachs mest älskade verk och framförs ofta i olika sättningar, även om originalet är komponerat för klaverinstrument. Vid konserten framförs Goldbergvariationerna i ett numera välkänt och ofta framfört arrangemang av violinisten Dmitry Sitkovetsky.

Jannika Gustafsson
Jannika Gustafsson
Florian Huber, viola
Florian Huber, viola
Mattias Rodrick
Mattias Rodrick

23/9 kl 18:

Grande Finale – Franz Schuberts stråkkvintett i C-Dur

Franz Schubert (1797-1828): Stråkkvintett i C-Dur D. 956, Op. posth. 163

Franz Schuberts stora stråkkvintett räknas som ett av kammarmusikhistoriens finaste och mest betydelsefulla verk. Med en sättning om 2 violiner, viola och 2 celli skiljer sig instrumentationen från den som Mozart, Beethoven och Brahms använde i sina stråkkvintetter. Istället för stråkkvartett och en extra viola använder sig Schubert av stråkkvartett och en extra cello i detta verk, som han färdigställde endast 2 månader innan sin allt för tidiga bortgång.

Jannika Gustafsson
Jannika Gustafsson
Frieda Mossop, violin
Frieda Mossop, violin
Florian Huber, viola
Florian Huber, viola
Mattias Rodrick
Mattias Rodrick
Peter Volpert, cello
Peter Volpert, cello