KLUBB M/S

KLUBB M/S
Fredag 22 augusti 2014
19.00-03.00 entré 50 kr
OBS! Inomhus vid regn

Trädgårdsfest i Marabouparken!  

Klubb M/S presenterar:

Nadine Byrne, performance
Apan Korssell Nygren, live
Jonas Kleerup, föreläsning om trender i konstvärlden 

Bakom skivspelarna
Dj Dust (Daniel Savio) + M/S Crew

Nadine Byrne, född 1985 i Stockholm, är en multidisciplinär konstnär vars praktik ofta tar upp ämnen som alternativa medvetanden, ritual och estetiken kring tro integrerat med djupt personliga referenser. Hon arbetar bland annat med textil, skulptur, film och ljud/musik. Byrne gick ut Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2011 och har ställt ut och uppträtt både i Sverige och internationellt bland annat i Milano, New York, Rio de Janeiro och Bilbao.

Denna kväll presenterar hon verket:

REALITY IS A HORIZON
HEAVEN IS A MIRROR
MEMORY IS A WAVE

Idé, kostym, ljud: Nadine Byrne
Koreografi och medverkande: Elvira Roos, Emelie Wahlman

http://www.nadinebyrne.com/

Under några år runt millenieskiftet spelade Apan överallt i Stockholm. Bandet är i grunden en akustisk frijazztrio men har under åren inkluderat många musiker och närmat sig rock, noise, impro och mycket annat. Under denna kväll kommer man att uppträda som en duo under namnet Apan Korssell Nygren. Sedan Apan startades har dess bandmedlemmar också synts i band som New Rose, Pallin, Barsebäck, The Plan, Woodlands, Jade Gold Silver, Mackaper med flera.

https://www.youtube.com/watch?v=53QAhnEV5dw

https://www.youtube.com/watch?v=Ei4ImoVp8ac

Jonas Kleerup kommer att presentera en kortare upplaga av sin föreläsning om trendkänsligheten in och utanför konstvärlden. Hur Sverige skiljer sig från omvärlden och om vår egen självbild i konstsammanhang samt hans analys om vad som händer just nu och vad som är på gång i den närmaste framtiden. Han kommer även att tala om vår rädsla för (samtids-)konst och vad denna beror på.

Jonas Kleerup arbetar som konsult och föreläsare efter att sju år drivit ett omtalat galleri för samtidskonst i eget namn. Efter att ha ställt ut konstnärer som Makode Linde, Jesper Waldersten, NUG, SEEN m.fl. och drivit pop-up-butiken och konsthandeln Villa Contemporary Art arbetar han sedan slutet på 2013 som frilans. Nu i början på sommaren har han varit kreativt ansvarig för projektet Art by Absolut och tidigare i år har han bland annat producerat ett performance med konstmusik i Reaktorhallen (Through & Through).