fbpx

Kortfilmsprogram med Tempo Dokumentärfestival

Kortfilmsprogram

Onsdag 11 november kl 18 med presentation av regissören Christina Höglund bakom filmen (Vikten av) Hår. 

Filmprogram i samarbete med Tempo Dokumentärfestival
Under hösten sker två filmkvällar i konsthallen: den 21 oktober och den 11 november.

Filmerna:

Bye, Bye C’est fini
Tora Mårtens & Idji Maciel

2008

Ett intimt och varmt dokumentärt porträtt av en livslysten äldre kvinna i en värld där männen är vana att styra.

viktenavhar

(Vikten av) Hår
Christina Höglund

2011

(Vikten av) Hår är en film om att plötsligt bli annorlunda. Ett nära självporträtt om panik, sorg och attraktion och att se sig själv på ett nytt sätt. Regissören Christina Höglund presenterar filmen under kvällen!

Christina Höglund är journalist och dokumentärfilmare, bosatt i Stockholm och i Skåne. Hon hörs ofta på P1 som presentatör eller nyhetsredaktör, men har jobbat med musik, kultur och i synnerhet film under många år. Christina Höglund gjorde filmerna Centrifug samt Livet på Dramatiska Institutets dokumentärutbildning 2007–2008. När hon samma period plötsligt tappade sitt långa hår på bara tre månader i sjukdomen Alopecia, dokumenterade Christina förloppet.

”Jag var oerhört förvånad över att jag plötsligt tänkte tankar jag aldrig tänkt innan. Att utseendet visade sig vara viktigare än jag trott. Och att jag nu funderade över vad andra tänkte – och såg – hos mig. Inte min nya tröja eller mina snygga stövlar, nej, det var huvudet alla tittade på”.

Kanske blev filmandet också ett sätt att betrakta skeendet lite från sidan. Det kan tjäna som terapi, att se sig själv som objekt – utifrån –  i alla känslostormar. Dem första chocken ersattes av sorg och sedan av panik. För vad händer med kärleken? Finns den självklart kvar om man förändras väldigt snabbt?

03_henderdekker

Kroppen min
Margreth Olin

2003

Kroppen min är ett vackert och provocerande självporträtt av den norske filmaren Margreth Olin och hennes kropp.