fbpx

Monsterklubben hösten 2012

monster_klubben_medium

Monsterklubben 2012

Söndagsaktiviter på Marabouparken kl. 13-16

Nytt för i höst! Köp ett terminskort för 150 kr och gå på alla höstens monsterklubbar.

Vid köp av terminskort ingår en gratis entrébiljett för en vuxen till höstens  utställning “Hembyg(g)d” och fri entré till alla aktiviteter under höstlovet.

Från 6 år.
Varje klubbtillfälle kommer att innefatta en tur i parken eller i konsthallens utställningar samt olika aktiviteter utomhus och inne i vårt pedagogiska labb.

Höstens program: 

9/9 Vi kör igång med höstens första Monsterklubb. Favorit i repris – Pinskavalkad: Vad är viktigt nog att bära som en pin? Pinmaskinen går varm i labbet.

16/9 – Jätteinstallation och foto: Tillsammans bygger vi en omfattande installation som fyller hela monsterlabbets golv med hjälp av våra medhavda saker och ting som finns i labbet. Sedan fotar vi fina detaljer ur installationen. Pedagog: Anna-Stina Ulfström

23/9 –Monsterklubbens detektivbyrå: Med inspiration från höstens utställning “Hembyg(g)d” tar monsterklubbens detektivbyrå över parken och konsthallen . Med kameran som vapen finns chans att avslöja en och annan hemlighet. Pedagog: Matilda Zeits.

30/9 – Textilworkshop: Spännande syklubb tillsammans med kostymören/scenografen Eva Lindelöf. För mer info se : www.marabouparken.se

7/10 – Gatukonst: Med höstens utställning “Hembyg(g)d” i ryggen gör vi gatukonstsskulpturer av tandpetare och ärtor tillsammans med pedagogen/konstnären Zafire Vrba.

14/10 – Hemliga ljudverkstan: Skapa knasiga ljud och finurliga teckningar tillsammans med Pedagogerna/konstnärerna: Tomas Woodski och Zafire Vrba.

21/10 – Monsterklubbens detektivbyrå: Med inspiration från höstens utställning “Hembyg(g)d” tar monsterklubbens detektivbyrå över parken och konsthallen . Med kameran som vapen finns chans att avslöja en och annan hemlighet. Pedagog: Matilda Zeits.

28/10 – Tittskåp/Diorama: Vi kollar in Kerstin Bergendals konstverk PARK LEK och bygger egna miljöer, parker, hus och kvarter .

Höstlov: Monsterklubbens höstlovsspecial! Se eget program!

11/11 – Sugrörsarkitektur: Tillsammans med pedagogen/konstnären Zafire Vrba bygger vi så högt som möjligt med hjälp av sugrör och limpistol.

18/11– Teckningsfabriken. Vi undersöker vår omgivning och samlar
mönster, gör frottage (Frottage kallas överförandet av en förlaga i relief till papper genom att man lägger papperet ovanpå teckningen och gnider det med träkol, krita) och tecknar utifrån roliga uppdrag. Inomhus och i parken.

25/11– Allkonstverk- Vi vänder in och ut på materialskåpen och gör ett gemensamt allkonstverk. Foto, ljud, vitt fluff, yoghurtkorkar, gosedjur, nålfilt, lera, staniol och mycket mycket mer!