fbpx

Luftslott ­– när vi bygger den stad vi vill leva i

Luftslott ­– när vi bygger den stad vi vill leva i.

17 augusti kl 12–20 i Marabouparken
19.00 Lesbisk Allsång med Sofia Hultin

Luftslott ­– när vi bygger den stad vi vill leva i är en utställning, en syjunta och en byggarbetsplats uppdiktad av konst- design­- och arkitekturgruppen MYCKET.

Det är bångstyriga, uppblåsta byggen som aldrig är klara; i ena änden en ruin, i den andra splitterny. Tillsammans med olika grupper bygger, syr, drömmer och tejpar MYCKET vidare på luftslotten.

Luftslott handlar om hur den byggda miljön – arkitekturen, påverkar oss människor. Byggnader, rum och platser berättar vad som är ett önskvärt beteende (vad får du göra på en konsthall; i ett gathörn; ett köpcenter?) och anvisar plats för samhällets olika grupper. Arkitekturen är alltså inte en neutral bakgrund eller behållare, utan manifesterar och upprättar politiska värderingar och idéer. Därför är den också samtidigt ett medel för förändring, den kan föreslå andra sätt att leva och låta oss drömma om hur vi skulle vilja ha det omkring oss.

MYCKET är ett samarbete mellan Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. De arbetar med arkitektur, design och konst. Tillsammans rotar de runt i gränslandet mellan de liv vi lever och den byggda och formgivna värld som omger oss.

www.mycket.org

Under åren konstnären Sofia Hultin arbetat med det lesbiska stadsvandringsprojektet I’m Every Lesbian har hon kommit över en hel del texter till lesbiska kampsånger från bland annat 70- och 80-talen. Tyvärr finns relativt få av dessa inspelade så för att förvalta detta lesbiska kulturarv samlas vi från olika lesbiska generationer och sjunger dessa samt andra lesbiska sånger tillsammans. Allt ifrån Ulla Billquist till Kvinnoväsen till Beatrice Eli utlovas!

Kvällen till ära blir vi också gästade av det legendariska bandet Strula med Siri!

Är du med i en lesbisk kör eller ett band? Är du en lesbisk musiker som vill framföra en lesbisk låt? Vill du tipsa om en lesbisk låt till sånghäftet? Hör då av dig till sofia@sofiahultin.com!

www.sofiahultin.com