fbpx

…och konsten att lyssna. Bokrelease och samtal

Portratt-Jordansson

…och konsten att lyssna

Bokrelease och samtal mellan Leif Jordansson och Jonas Ellerström 
onsdag 22 oktober 2014 kl. 18.00

Bokrelease med konstnären och komponisten Leif Jordansson om ljuden och musiken i vardagen. Boken …och konsten att lyssna är en essäsamling uppblandad med foton där Leif Jordansson skriver om lyssnandet i vardagen kopplat till de konstnärliga projekt som han har varit inblandad i. Leif Jordansson om konsten att lyssna:

”En resa med buss eller tunnelbana blir till ett mindre äventyr och att diska eller städa kan bli till ett musikaliskt stycke bara du tillåter dig att vara öppen för de små förskjutningarna för att kunna uppleva dem. Det handlar om att lyssna på ljud som finns runtomkring och det handlar om att se mening i det mest meningslösa sammanhang. Då, plötsligt växer de fram, dessa nya parallella världar som vi förflyttar oss mellan utan att ägna en tanke åt att vi har varit med om något alldeles särskilt.”

Kvällen kommer att bygga på ett samtal mellan Leif Jordansson och redaktören Jonas Ellerström om de ämnen som tas upp i boken och avslutas sedan med en konsert där den experimentella orkestern The Great Learning Orchestra framför partitur från den pågående utställningen a4 rum.

Föreläsningen ingår i entrén 50kr.

___

Leif Jordansson är konstnärlig ledare för The Great Learning Orchestra, en ensemble av musiker som utforskar nutida experimentell musik. Jordansson var en av originalmedlemmarna i Badliver, som 1989 släppte plattan 14 sånger med tolkningar av Tom Waits sånger till svenska. Han har skrivit musik till flera uppsättningar för teatrar och TV och varit aktiv som komponist för film, teater och dans: bl a Johan Löfstedts prisbelönta film Kometen (2003), en 30 minuter lång stumfilm samt TV-dramat De halvt dolda (2009) av Simon Kaijser. Under senare år har han tillsammans med Peder Bjurman skapat en serie teaterinstallationer under namnet FMR.

www.jordansson.net