fbpx
  • Sofia Heinonen, Imprint (detalj)
    Sofia Heinonen, Imprint (detalj)
3 april 2024–5 april 2024

Påsklovsworkshop: Abstrakt måleri

Foto på Sofia Heinonen

Sofia Heinonen
Foto: Sofia Runarsdotter

Med glädje kan vi meddela att vi har fått möjlighet att bjuda in till en gratis påsklovsworkshop i abstrakt måleri med konstnären Sofia Heinonen! Workshopen arrangeras för barn och unga vid tre tillfällen anpassat efter tre olika åldersgrupper.

Deltagarna kommer att utforska vad abstrakt måleri är för något genom att måla rumsligt mot väggen, på golvet och vid staffliet. Med pensel, skrapa, palettkniv och däck (!) undersöks olika tekniker och material, liksom färglära och skalans betydelse. Är det möjligt att överföra känslor, minnen och tankar till måleriet? Kan en abstrakt målning innehålla hemliga budskap och meddelanden?

Tid: 13:00–16:00

Datum samt åldersgrupper:
FULLT: Onsdag 3 april: 6–9 år
FULLT: Torsdag 4 april: 10–13 år
Fredag 5 april: 14–18 år 

Gratis!
Fika: Ja!
Övrigt: Tag på oömma kläder. Inga förkunskaper krävs!

Konstnären Sofia Heinonen tog sin Masterexamen i fri konst på Konstfack 2022, och har medverkat vid flertalet utställningar i Norden. Heinonen är verksam i Stockholm, och har tilldelats stipendium från Konstakademien och Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium. Parallellt med hennes konstnärskap arbetar hon också som konstpedagog, och har mångårig erfarenhet av att hålla i guidningar, workshops och av att undervisa på förberedande konstskolor.

I samarbete med Sundbyberg stad
#sumpanlov

I samarbete med ABF Norra Stockholms län