fbpx

Releasefest för boken A PIECE OF LAND av Sisters of Jam

affisch_apieceofland

BOKRELEASE 6 MARS 2014 KL. 18.00

A PIECE OF LAND
VOICES, PHOTOGRAPHS, BITS AND PIECES FROM KATE MILLETT FARM

Av Sisters of Jam: Mikaela & Moa Krestesen

Torsdagen den 6 mars släpps boken A PIECE OF LAND av konstnärsduon Sisters of Jam – välkommen på bokreleasen!

Kvällen bjuder bl.a. på performance av artisten Jenny Wilson och läsning av konstnären Elin Magnusson.

A PIECE OF LAND är resultatet av Sisters of Jams långa arbetsprocess med det kulturella porträttet av radikalfeministen, författaren och aktivisten Kate Millett och hennes unika konstnärskollektiv för kvinnor – Millett Farm, A Womens Art Colony i Poughkeepsie, New York.

Sisters of Jams besök på Kate Millett Farm 2010 blev en katalysator för projektets fortlöpande som idag har resulterat i boken A PIECE OF LAND. De intresserar sig för Millett Farm sett som ett unikt feministiskt kollektiv, ett socialt experiment men framförallt för att vara en motståndshandling. Boken består av en samling fotografier, texter, anteckningar och intervjuer med och av de kvinnor som har bott och verkat i gemenskapen på ”The Farm”. Vi får även ta del av forskaren Anne B. Keatings dagboksanteckningar från sina 10 år som deltagare i konstnärskollektivet. Fotografierna i boken är tagna av Jane Winter och Michelle Koals som också har levt och verkat på ”The Farm”.

För tre år sedan visades utställningen Kate Millett Farm på Marabouparken konsthall. Utställningen var en del i ett pågående projekt där konstnärsduon Sisters of Jam genom kollektiva arbetsmetoder porträtterar den bortglömda pionjären Kate Millett och hennes kamp för systerskap och viljan att skapa ett samhälle helt på kvinnors villkor. Millett startade Millett Farm 1979 som var aktivt till början av 2000-talet. Kollektivet grundades med en övertygelse om att en kvinnoseparatistisk gemenskap skulle skapa en miljö där kvinnliga konstnärer kunde verka obesvärade av socialt stigma. Kate Millett beskriver det som ”en plats att leva som om vi redan levde bortom revolutionen…”

A PIECE OF LAND produceras med stöd från: Marabouparken, Museum Anna Nordlander, Borås Konstmuseum, Längmanska Kulturfond och Konstnärsnämnden.

Sisters of Jam presenterar boken under kvällen.
Välkommen att fira med oss!

Om du planerar att dela, osa till oss senast den 4 mars: osa@marabouparken.se

Mer om Sisters of Jam
Sisters of Jams tidigare utställning Kate Millett Farm på Marabouparken

Grolsch