fbpx

Spring Clean 2019 – Öppen ansökan

SPRING CLEAN 2019

Öppen ansökan till performance-programmet

Spring Clean (3–4 maj 2019) är Marabouparkens årliga evenemang då konsthallen bjuder in till performance, workshops och livehändelser. Programmet fokuserar på den kollektiva erfarenheten av att uppleva någonting på plats och kommer att bjuda på en mångfald av samtal och meningsutbyten att ta del av.

Spring Clean är en plattform till för att dela upplevelsen av konstnärliga verk av olika format med andra. Om du skulle vilja framföra ett performance-verk, dela något som är under arbete eller i tillblivelse, och bli en del av programmet under Spring Clean-helgen, ansök nu!

I år väljs deltagarna i det öppna performance-programmet ut av Elin Magnusson och Karin Bähler Lavér, producenter på Marabouparken, tillsammans med Tove Salmgren från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm (DOCH).

Tove Salmgren arbetar med scenkonst och performance, både som pedagog, dansare, koreograf och curator. Hon har en masterexamen i ’Nya performativa praktiker’ från DOCH. Tillsammans med Kajsa Wadhia leder hon Köttinspektionen dans, en plattform för experimentell koreografi och dans i Uppsala. Hennes egna performance kan beskrivas som ett feministiskt, filosofiskt laboratorium.

I år har vi tre öppna programpunkter, under lördagen den 4/5, för performance mellan 10 och 40 minuter långa.

Skicka oss ett dokument (pdf, doc) med en kort beskrivning, på max 300 ord, som också innehåller ditt namn, kontaktuppgifter, titel på, såväl som längd och tekniska detaljer för ditt performance, till opencall@marabouparken.se (döp mailet till ”Ditt namn – Spring Clean öppen ansökan”) senast fredag den 1 mars kl 17.00.

För varje performance finns ett arvode på 3000 kronor. Var vänlig ha i åtanke att de tekniska möjligheterna är begränsade och det inte finns någon extern resebudget.