fbpx

Stop Motion Workshop

Stop Motion Workshop

27/10 + 28/10 OBS! Kl 12-16 Stop Motion Workshop. Pedagog: Antonija Veljačić

Vi tittar på filmer om Professor Balthazar och gör sen egna stop motion filmer.

För barn 8-12 år. Pris: 100 kr för 2 dagars workshop. Workshopen leds av engelsktalande pedagog med medverkan av svensktalande pedagog.  Ej drop in, workshopen pågår lördag-söndag. Föranmälan krävs. Anmälan görs till fredrik.bergstrom@marabouparken.se

På lördagen tittar vi på och inspireras av filmerna om Professor Balthazar som visas i konsthallen för att sedan tillsammans utveckla manus till vår egen film. Vi funderar på karaktärer, miljöer och vad som ska hända i filmen. Söndagen ägnar vi åt att animera och åt att göra själva filmen. Den färdiga filmen kommer sedan att visas i anslutning till Behzad Khosravi Nooris utställning Professor Balthazar och monumentet över den osynliga medborgaren.  

Antonija Veljačić

är en kroatisk animatör som avslutade sin utbildning på Academy of Fine Arts i Zagreb 2014 och sedan dess är verksam som kortfilmsanimatör inom Zagrebs filmindustri. Sedan 2017 är hon ansvarig för Little School of Animated Film i Zagreb och håller dessutom animationsworkshops för barn och unga i Kroatien i samarbete med världsfestivalen för animerad film, Animafest Zagreb.