fbpx
4 december 2008–14 december 2008

Sundbybergs Klagokör – Oliver Kochta-Kalleinen och Tellervo Kalleinen

Foto: Olof Glemme

Vernissage för filmen Sundbybergs Klagokör på Marabouparken annex torsdag 4 december kl 17-20

Kortfilmen med Sundbybergs Klagokör är den avslutande delen i Marabouparkens höst med konstnärerna Oliver Kochta-Kalleinen och Tellervo Kalleinens klagokörsprojekt.

Under ledning av körledare Sofie Eklöf framför kören egna och allmänhetens klagomål.

Klicka här för Youtube
Klicka här för Vimeo

Om Klagokörerna
Ur en konversation mellan de finska konstnärerna Oliver Kochta-Kalleinen och Tellervo Kalleinen uppstod den enkla men genialiska idén att bokstavligt talat, enligt det finska uttrycket ”valituskuoro”, bilda en klagokör. Tanken var att samla människor som vill klaga i en kör där de får hjälp av en körledare att kanalisera sina klagomål i en gemensam körsång. Sedan Klagokörsprojektet lanserades i Birmingham 2005 har ett 20-tal körer lanserats över hela världen från Bodö i Norge till Melbourne, Australien. Intresset från blivande klagokörer är så stort att konstnärerna inte hinner med att hjälpa alla som hör av sig. Istället har de lagt ut en manual på sin hemsida www.complaintschoir.org där den intresserade kan få tips om hur man bäst bildar sin egen klagokör. Marabouparken ansluter sig till den världsomspännande klagokörsrörelsen och bildar en lokal klagokör.

Om konstnärerna
Oliver Kochta-Kalleinen (verksam i Helsingfors) och Tellervo Kalleinen (verksam i Helsingfors) har vid sidan av sina individuella konstnärskap samarbetat sedan 2003. Förutom klagokörsprojektet har de bl a nyligen gjort projektet I Love My Job i Göteborg där konstnärerna bjuder in människor att göra filmer om de ”mardrömslika” situationer som kan uppstå på arbetsplatser. Läs mer på http://www.mittjobb.org