fbpx

Boksläpp för Shahram Khosravis bok After Deportation

Välkommen på boksläpp

Fredagen den 1 december kl 18.30 

After Deportation: Ethnographic Perspectives av Shahram Khosravi

Det bjuds på dryck och snacks!
Varmt välkomna!

Shahram Khosravi presenterar sin nya bok After Deportation: Ethnographic Perspectives, som handlar om vad som händer med migranter och människor som nekats asyl efter att de deporterats. Vilka blir konsekvenserna av den påtvingade utvisningen? Vilka faror och utmaningar ställs de inför efter att de utvisats? Och vilka är deras möjligheter att skapa ett nytt liv på de platser de har skickats till?

Shahram Khosravi presenterar sin nya bok, och på plats finns även The Bridge Radio och Ung i Sverige som ger sin respons på Khosravis forskning. Vi kommer även att visa filmen Becky’s Journey (2014) av Sine Plambech (en av bidragsgivarna till boken).

Hela evenemanget radiosänds LIVE av The Bridge Radio. The Bridge Radio är ett oberoende radioprojekt skapat av människor som saknar medborgarskap. De producerar radioprogram om migration, asyl och folkrörelser. www.thebridgeradio.dk

Shahram Khosravi är professor vid Stockholms Universitet och Uppsala Universitet. Han har skrivit böckerna Young and Defiant in Tehran, University of Pennsylvania Press (2008); The Illegal Traveler: An Auto-Ethnography of Borders, Palgrave (2010); och Precarious Lives: Waiting and Hope in Iran, University of Pennsylvania Press (2017).