fbpx
  • Cristina Caprioli, deldimma. Foto: Thomas Zamolo
    Cristina Caprioli, deldimma. Foto: Thomas Zamolo
14 mars 2021

Cristina Caprioli – deldimma

Program i samband med Centauring

Söndagen den 14 mars inleds programserien som ingår i Marie Fahlins utställning Centauring med Cristina Capriolis deldimma. Från klockan 14 kommer olika koreografiska nedslag att ske i utställningen.

deldimma är ett pågående performance, besökare kan komma och gå som de vill. Vänligen notera att antalet besökare som kan vistas samtidigt i konsthallen är begränsat, värdar på plats överser detta. Vi ber om ert tålamod vid eventuella väntetider.

deldimma
Dansare: Julia Sundberg, Cilla Olsen, Oskar Landström, Morgane Nicol, Sophie Augot, Philip Berlin och Louise Dahl
Koreografi: Cristina Caprioli

Tunna trådar ovantill spinner en upphängd dimma, under vilken obestämda figurer rör sig stilla. Du lyfter blicken och färdas bortom och emot. Såsom en klar morgon stannar du upp och tror på yttre rymden. Denna dimma är en synvilla, en ton som vibrerar en uppdiktad utsikt.

En första (tråd)dimma framställdes hösten 2019 inom ramen av PASSHALL i Hallen i Farsta. Sommaren 2020 skulle den installeras i platsspecifikt format i Wanås skulpturpark men ställdes in på grund av pandemin.

Nu sprider sig denna dimma bland flera och gör sig till en upphöjd bakgrund.

Cristina Caprioli är född och uppvuxen i Italien, och har dansat i Tyskland och USA. Sedan mitten av 80-talet är hon bosatt i Stockholm där hon på 90-talet grundade CCAP, som sedan dess varit basen för alla hennes arbeten. Cristina arbetar med koreografi i flera former och format, från scenframträdanden, installationer och utställningar till filmer, festivaler och publikationer. Alla hennes arbeten är långsiktiga projekt som löper parallellt med ett nationellt och internationellt turnerande så väl som undervisning. Cristina är professor i koreografi och har fått många utmärkelser och stipendier.

ccap.se