fbpx

Filmmusik – det komponerade miraklet version 2.0

Filmmusik

Boksläpp: Filmmusik det komponerade miraklet version 2.0
Onsdag 23 september kl. 18.30, fri entré.

Välkommen på releasen av Peter Bryngelssons senaste bok: Filmmusik det komponerade miraklet version 2.0. Utifrån innehållet i boken berättar Peter Bryngelsson om feministiska filmmusikteoretiker, hur musik i film omvandlas till visualitet och om förförisk filmmusik i actionfilm. Under kvällen ges även ett musikframträdande med Bryngelssons specialbyggda instrument.

Boken Filmmusik det komponerade miraklet version 2.0 är den fristående fortsättningen av Peter Bryngelssons bok om filmmusik från 2007. I boken redovisas filosofers, kompositörers och regissörers hållning till musik. Boken innehåller även ett antal unika intervjuer med filmskapare som Bo Widerberg, Roy Andersson, Jan Troell samt samtal med ljuddesignerna Ren Klyce (Seven, Fight club), Skip Livesay (När Lammen Tystnar, Fargo) med flera.

Ett helt kapitel i boken är tillägnat musik och ljud till konstfilm och innehåller en intervju med Henrik Andersson som samtidigt ställer ut på Marabouparken konsthall med utställningen Participant Observers.

Filmmusik det komponerade miraklet ges ut av Gidlunds förlag och kommer att finnas till försäljning under kvällen.

On The Turning away Pink Floyd Monster Dobro