fbpx

Filmprogrammet premiär på Zita!

Filmvisning på Zita Folkets Bio

Tisdag 10 februari kl. 20

I anslutning till utställningen Mierle Laderman Ukeles: Maintenance Art Works 1969–1980 och From Her House arrangeras ett gemensamt Film- och evenemangsprogram på Marabouparken Konsthall och Konsthall C. Vi inleder filmprogrammet From Her House med premiär på Zita Folkets Bio! Filmvisningen består av en serie konstnärsfilmer och videoarbeten som undersöker hemmet och hushållsarbetet. Marina Vishmidt från Cinenova Working Group och konstnären Emma Hedditch introducerar kvällens filmprogram.

And what does your mother do? Cine Mujer (1981, 10 min)
Often During the Day, Joanna Davis (1979, 16 min)
The Invisible Hand, Athina Tsoulis (1992, 11 min)
2011 12 30, Leontine Arvidsson (2013, 3 min)
Saute ma ville, Chantal Akerman (1968,12 min)
Kind als pinsel, Twin Gabriel (2007, 6 min)
She Said, Susan Stein (1982, 30 min)

Här bokar du biljetter

Efter premiären på Zita, är det filmvisning på onsdagskvällar på Marabouparken konsthall. Se hela programmet här

 


 

Programmet produceras av Marina Vishmidt från Cinenova Working Group i samverkan med FIS (Film i Samtidskonsten).

Cinenova är en brittisk ideell organisation som distribuerar filmer och videor gjorda av kvinnor. 1991 gick de två feministiska distributörerna Circles och Cinema of Women tillsammans och bildade Cinenova, som tillhandahåller möjligheten att upptäcka och se experimentella filmer, berättande spelfilmer, konstnärsfilmer och –videor, dokumentärer och utbildningsfilmer. Marina Vishmidt är medlem i Cinenovas arbetsgrupp, som skapar förutsättningar för att distribuera dessa arbeten nationellt och internationellt.

www.cinenova.org

Film i Samtidskonsten är en organisation för videokonst och konstfilm som drivs med stöd från Kulturrådet. Programmet äger rum i samarbete med biografer, festivaler och konstinstitutioner runt om i Stockholm.

www.filmisamtidskonsten.se