fbpx

Konstkollo 2024

FULLBOKAT

Monsterklubbens abstrakta landskapsmåleri – ett konstkollo

Varmt välkomna att delta i Monsterklubbens konstkollo! I tre dagar kommer deltagarna att utforska naturen och landskapen genom ett experimentellt, abstrakt landskapsmåleri! Dagarna kommer fyllas av en uppsjö av olika tekniker, stilar, material och tankesätt som abstrakta målare genom historien har (eller inte har) använt sig av. Deltagarna får testa att måleriskt zooma in på små detaljer i naturen, såsom en stens yta i närbild eller en vattenpöls speglingar, undersöka hur ljusets skiftningar påverkar en plats vid olika tidpunkter, gestalta fåglars rörelse med snabba penseldrag och promenera och måla av ett landskap samtidigt… Kan naturen själv skapa landskapsmåleri om duken lämnas utomhus över natten eller grävs ned i jorden? Kom och utforska måleriets gränser där naturen används som inspiration, motiv och material!

Pedagog: Sofia Heinonen, konstnär

Ålder: 7–9 år
Avgiftsfritt!
Antal platser: 12
Datum: 17, 18, 19 juni
Tid: 13.00–16.00
Fika: yes box!
FULLBOKAT

Life is life: en konstworkshop för unga

Är du mellan 14–18 år? Varmt välkommen att delta i en experimentell workshop om konstens möjligheter att tolka, remixa och kanske till och med förändra världen omkring oss! Tillsammans med konstnären och filmaren Hannah Wiker Wikström kommer vi att undersöka vilken relevans konsten kan ha för våra liv och hur våra liv kan ta plats i den konstnärliga processen. Hur har konstnärer genom historien låtit det egna livet ta plats i konsten? Vilka metoder, material och tankar har använts?

Tillsammans utforskar vi olika konstnärliga processer, tekniker och tankesätt, där ni ges mycket frihet att själva arbeta vidare med ett eget eller gemensamt projekt, eller kanske ett material som ni fastnat för. Vi kan gjuta i betong eller spraya med akryl, gräva i jorden eller vårt förflutna, kartlägga yttre landskap eller våra inre rum, utforska serier som självporträtt eller låta våra liv drabba samman i en kollektiv målning.

Pedagog: Hannah Wiker Wikström, konstnär och filmare

Ålder: 14–18 år
Avgiftsfritt!
Antal platser: 10
Datum: 26, 27, 28 juni
Tid: 13.00-16.00
Fika: yes box!
Intresseanmälan, se nedan

Monsterklubbens scenkonstkollo – om längtan och saknad

Vad innebär det att längta efter något eller någon? Finns det någon som du saknar? Vad är skillnaden mellan att längta och sakna och går det att göra lekfull konst av något allvarsamt? Det är några av frågorna som vi under kollot kommer att utforska, med målet att skapa en scenkonst-show. Tillsammans skriver vi manus, skapar koreografier, gör våra egna kostymer samt experimenterar med ljud och ljus. Koreografen och konstnären Hugo Hedberg vägleder gruppen i hur man kan transformera tankar, känslor och idéer till en färg- och fartfylld show med extra mycket allt och inget!

Pedagog: Hugo Hedberg, konstnär och koreograf

Ålder: 10–13 år
Avgiftsfritt!
Antal platser: 12
Datum: 9, 10, 11 augusti
Tid: 13.00–16.00
Fika: yes box!
Intresseanmälan, se nedan

    Genom att skicka bokningsförfrågan godkänner du Marabouparken konsthalls Integritetspolicy.

    Sommarkollo är ett samarbete mellan Marabouparken konsthall och Sundbybergs stad.
    Arrangeras med stöd från ABF Norra Stockholms län.