fbpx

Lördag 21 april, kl 14.30, på svenska

Söndag 22 april, kl 15.00, på engelska

Lisa Torell
Human Population 

and site, place, space, room, environment and their social constructions:

Det här är en platsrelaterad, interaktiv perfromance – en guidad etnografisk stadsvandring om tillgänglighet i det offentliga rummet. Stadsplanering, rättigheter och lagar i det offentliga och privata rummet blir synliga genom frottage. De rättigheter vi har i det offentliga rummet tas för givna, trots att stadsutvecklingens historia är ganska ung och de rättigheter människor har är en ständigt föränderlig process som behöver undersökas och ombesörjas.

”Tänk om jag kunde titta på det som om det vore bortom, men det kan jag inte – för det är ju där nu. Samhället, tecknen av, människorna som rör sig enligt de visuella och rumsliga koderna. Många i alla fall. Signalerna som fungerar gentemot fysisk eller politisk överenskommelse. På vissa ställen är koncentrationen av dem större, det är som att vi är mer människor på vissa ställen och därmed har mer behov av funktion där. För annars finns ingen logik. Det kan ju inte bara handla om bilden. Det är större än så och djupt förankrat en generation till en annan. Bilden av ett tillgängligt samhälle. Pensel, pastell, det var något gräddigt rosa över det och kanske till och med en rök-maskin. Över det verkligt verkliga.”

Human Population är en del av det konstnärliga forskningsprojektet Potential of the Gap (2014-2018) vid Norwegian Artistic Research Program.

www.lisatorell.com