fbpx
  • Leif Holmstrand, Three Lovers, performance på Galleri 54 i Göteborg, 2020.
    Leif Holmstrand, Three Lovers, performance på Galleri 54 i Göteborg, 2020.
27 november 2021

Poesi

Program i samband med Leif Holmstrands utställning Ur djupet
Läsningar av: Leif Holmstrand, Ann Jäderlund, Helena Eriksson, Eva Kristina Olsson och Anna Hallberg.
Leif Holmstrand foto privat

Leif Holmstrand
Foto: privat

348092

Helena Eriksson
Foto: Annika von Hausswolff

eva-kristina-olsson. Foto Bokförlaget Faethon

Eva-Kristina Olsson
Foto: Bokförlaget Faethon

295192

Ann Jäderlund
Foto: privat

301296

Anna Hallberg
Foto: Caroline Andersson Renaud

Lördagen den 27e november kl. 13:00 vill vi i samband med utställningen Ur djupet uppmärksamma Leif Holmstrands gedigna textproduktion genom att bjuda in till en eftermiddag av poesiläsningar i Marabouparken konsthall. Leif Holmstrands produktion är utgiven på flera stora förlag däribland Bonniers, Pequod Press och OEI (under pseudonymen Anna-Maria Ytterbom). I år, 2021, mottog han Gunnar Ekelöf-priset. 

Leif Holmstrand läser ur sitt senaste verk Den fornegyptiska familjesolen, en poetisk tidsresa till det antika Egypten – där en anakronistisk värld målas upp genom skavande metaforer och teman som kropp och sjukdom. Eftermiddagen fortsätter med läsningar av poeterna Ann Jäderlund, Helena Eriksson, Eva Kristina Olsson och Burcu Sahin.

OBS Ändring i programmet. Anna Hallberg kommer att läsa istället för Burcu Sahin som fått förhinder.

Varmt Välkomna!

Läsningarna tar plats nere i konsthallen.

Helena Eriksson (f. 1962) är född i Nyköping men bor sedan början av 1980-talet i Göteborg, där hon bland annat har studerat filosofi och måleri. De senaste åren har hon deltagit i redaktionskommittén för poesitidskriften OEI. 1990 debuterade hon med diktsamlingen en byggnad åt mig. Hon är även verksam som översättare, framför allt av poesi från franskan. 

Ann Jäderlund (f. 1955) är bosatt i Stockholm och är framför allt lyriker men har också skrivit dramatik. Sedan sin debut med Vimpelstaden 1985 har hon publicerat ett tiotal diktsamlingar varav Ensamtal från 2019 är den senaste. 

Eva Kristina Olsson (f. 1958) är bosatt i Stockholm. Hon debuterade 1988 med Brottet och nämns efter en handfull diktsamlingar ofta som ett viktigt inflytande för lyriker i den unga generationen. Hon är utbildad dansare och verksam även med filmer och performance. 

Anna Hallberg, född 1975 i Härnösand, poet och litteraturkritiker, debuterade med den mycket uppmärksammade diktsamlingen Friktion2001. Hon har tilldelats ett flertal priser och nominerats två gånger till Nordiska rådets litteraturpris. Anna Hallberg är bosatt i Dalen, Stockholm.

Läs mer om utställningen