fbpx

Breakdown

Breakdown
Sarah Browne

Fredag 19 maj 2017 kl 17.30

Välkommen till Breakdown, en speciell spinning class utvecklad av konstnären Sarah Browne och producerad av Marabouparken i  samarbete med Friskis & Svettis i Sundbyberg. Framförande av Shirley Harthey Ubilla.

Hur stark är du? Hur uthållig? Hur sårbar? Detta är en manusskriven spinning class som kombinerar filosofi och konstnärligt framförande med fitness koreografi. Ledaren kommer att guida dig genom ett “brokigt landskap” och samtidigt ifrågasätta och utforska de förväntningar vi har på kroppslig produktivitet i ett kapitalistiskt samhälle. Detta utmanande träningspass utmärks av racing, klättring, och attackintervaller, till ett särskilt utvalt soundtrack.

Att tänka på
Alla cyklar är utrustade med så kallde SPD-pedaler för de som har denna typ av sko. Det är också möjligt att cykla med vanliga träningsskor. Rekommenderad
minimilängd är 150 cm med anledning av träningscykelns höjd och dimensioner.
Medtag handduk och vattenflaska och var förberedd på att svettas!
Gratis, men begränsat antal platser, så boka på osa@marabouparken.se före onsdag 17 maj, kl 17.

Detta event är ett samarbete mellan Marabouparkens konsthall och Friskis & Svettis i Sundbyberg och äger rum i det fitnesscenter som tidigare var chokladfabriken på F&S Sundbyberg, Löfströms allé 5.


Sarah Brown är en konstnär baserad på Irland. Soloutställningar innefattar Report to an Academy, Marabouparken (Stockholm 2017), Hand to Mouth på CCA Derry~Londonderry & Institute of Modern Art, Brisbane, och The Invisible Limb, basis, Frankfurt, (båda under 2014). Under 2016 utvecklade hon tillsammans med Jesse Jones In the Shadow of the State, ett storskaligt samarbete beställt av Artangel and Create (Irland). 2009 representerade Browne Irland på den 53:e Venedigbiennalen genom samarbetet med Gareth Kennedy och Kennedy Browne.