fbpx

CHILDREN & YOUTH ARCHIVE

Häng med Monsterklubben på höstlovet!

Under höstlovsveckan hittar vi på en massa skoj för barn från 6 år och uppåt. Den här hösten greppar vi pennan och gör animationer, fotar kända konstverk och viker snygga och underliga origamidjur.

Drop-in mellan kl. 13.00–16.00!

Monsterklubben pop-up Härmapa: tisdag 28 oktober
Monsterklubben gör pop-up på Hallonbergens bibliotek med klubben Härmapa. En helskruvad fotoklubb på Hallonbergens bibliotek där du får chans att härma kända konstverk och fotografier. Vi poserar och fotograferar tillsammans med Casia Bromberg. Kostnadsfritt.

Adress: Hallonbergsplan 7, 174 52 Sundbyberg

Stop motion-animationer: onsdag, torsdag och fredag, 29–31 oktober
Höstlov i konsthallen! Kom och animera tillsammans med formgivaren Shabnam Faraee. Vi inspireras av ljud och musik och gör abstrakta och figurativa stop motion-animationer.

Obs! Begränsade platser. Anmäl dig till info@marabouparken.se 

Origami: Söndag 2 november
Vi viker allt från tranor till oktaver tillsammans med origamifantasten Irre Lazarescu.


Varje Monsterklubbstillfälle leds av erfarna pedagoger och konstnärer och innehåller skapande aktiviteter där barn och vuxna ges tillfälle att prova olika samtida konstnärliga metoder, tekniker och material.

Monsterklubben kostar 50kr/gång och barn. Terminskort kostar 150kr.

C-dur-en-nyhet---annu-battr_1

Bild: Pelle Halvarsson

a4: En musikworkshop med The Great Learning Orchestra

Monsterklubben Deluxe! Familjedag lördag 4 oktober 2014 kl. 11.00–16.00
Kostnadsfritt

Häng med på en familjedag i musikens tecken! Den experimentella musikorkestern The Great Learning Orchestra ger workshopen a4 där barn och vuxna får komponera egna musikstycken som sedan framförs på plats i konsthallen.

Begränsade platser till workshopen så först till kvarn gäller. Mejla till info@marabouparken.se senast den 1 oktober om du vill komma.

Läs mer om utställningen No Sound Is Innocent och The Great Learning Orchestras installation a4 rum

mkollo

Monsterklubbens konstkoloni för barn boende i Sundbyberg

20 kr/dag och barn
Ålder: 8–13 år
Tider: 4–8 augusti kl.13–16
Macka och dryck ingår
Platser kvar! Drop-in 

Den 4/8 kl.12.15 är det uppsamling på Hallonbergens bibliotek för barn som vill delta i kollot. Tillsammas åker eller går de med en medarbetare från biblioteket till och från Marabouparken konsthall.

4/8 Konstkojor
Kom och ta över konsthallen och parken! Bygg kojor och skulpturala gömslen tillsammans med konstnärerna Jenny Berntsson och Felice Haptezeder.

5/8 Konstkojor
Kom och ta över konsthallen och parken! Bygg kojor och skulpturala gömslen tillsammans med konstnärerna Jenny Berntsson och Felice Haptezeder.

6/8 Klassisk Monsterklubb Deluxe
Vi syr monster, mutanter och ny arter av kasserade gosedjursdelar och bygger ett gemensamt papier-machémonster med Irre Lazarescu och Matilda Zeits.

7/8 Megabroderi
Vi låter tygerna svämma över i utställningssalen och syr på ett gemensamt textilt mästerverk tillsammans med Tomas Woodski och Zafire Vrba.

8/8 Konst-LAN
Konsthallen förvandlas till ett LAN i Minecraft. Under några timmar byggs det i en specialkonstruerad spelplan föreställande- konsthallen och parken under ledning av Hanna Fridén (känd från P3 spel).

Monsterklubbens konstkoloni anordnas i samarbete med Fastighets AB Förvaltaren.

KRÅKANS KRAMAR
Picknickteater med Lilla Parken

Tid: 28 juni samt 5, 12, 19 och 26 juli klockan 11.30
Från 3 år och uppåt, inomhus vid regn

Teater Lilla Parken spelar vid fem tillfällen showen Kråkans Kramar i Marabouparken, en föreställning som är cirka 30 minuter lång och rekommenderas från 3–100 år! Ta med en picknickkorg eller inhandla en i konsthallens restaurang Parkliv och häng med Lodjuret Loa, kråkan Kraxi och de andra vännerna i en komedi med häftig discomusik.

I Kråkans Kramar möter vi Lodjuret Loa som är på jakt efter nya kramgoa vänner när hon en dag träffar på den lömska kråkan Kraxi som istället för att kramas stjäl ifrån henne. Loa blir både ledsen och förtvivlad. Vem ska hjälpa henne nu? En skrytig konstapel från Älgpolisen ÄPO tar sig an fallet. Tjuveri är enligt honom själv en specialitet. Det blir ett knepigt fall där barnen får vara med och hjälpa till.

Presenteras i samarbete med Marabouparken konsthall och Sundbybergs stad.
Fri entré!

Parkleken

Som en avslutande punkt för det fyråriga konstprojektet PARKLEK i Hallonbergen och Ör har Kerstin Bergendal gestaltat en parklek i Marabouparken. Parkleken är under sommaren bemannad med personal, information, kartor och audioguider. Här kommer konsthallens pedagogiska verksamhet Monsterklubben att husera och Minibiblioteket, ett förtroendebibliotek för barn som drivs utan lånekort i samarbete med Bibliotek Sundbyberg. Parkleken ger även plats åt Freedom on Wheels, ett ideellt projekt som för femte året i rad anordnar cykelkurser för kvinnor i Hallonbergen.

Minibibliotek

Bibliotek Sundbyberg gör pop-up i Marabouparken. Ett förtroendebibliotek där du kan låna sommarläsning utan lånekort.

Monsterklubben Deluxe
Minecraft Konst-LAN

Den 9-10 augusti 2014 tömmer vi konsthallen och förvandlar den till ett Minecraft Konst-LAN!

Under ledning av minecraftorienteraren och YouTube-spelaren Hanna Fridén (känd från P3 Spel) ges spelare chans att bygga tillsammans i en specialkonstruerad spelplan föreställande konsthallen och Marabouparken.
LAN:et är ett såkallat jämlikhets-LAN där tjejspelare ges förtur till att delta och det gemensamma bygget sker genusmedvetet och på lika villkor.

Passar: 7–14 åringar
Tid: 9–10 augusti, kl. 13–16
Entré: barn 50 kr/ tillfälle

Obs! begränsade platser, tjejspelare ges förtur.
O.S.A senast 1/8 till info@marabouparken.se

Det kommer att finnas datorer på plats så ta inte med egen dator.
Byggandet sker i grupp.

Mer om Monsterklubben

DELFINEN – MELLAN MUSSLA OCH MOLN
Svenska Teatern – Stockholm

Helger: 23–24, 30–31 augusti 2014 klockan 15.00
Vardagar: 26–29 augusti 2014 klockan 10.00 och 13.00
Längd: ca 50 min

Delfinen – mellan mussla och moln är en glad och varm föreställning för både barn och vuxna!

Hör berättelsen om en pojke som har en delfins själ, om Miriam som träffar med den borttappade Delfinen Rosario och om ett möte som kom att förändra i princip allt.

Familjeföreställning för alla mellan 5–99 år. Spelas utomhus i Marabouparken och avslutas med en målarworkshop för de som vill vara med. Spelas inomhus vid regn.

Föreställningen är gratis, ingen föranmälan!

Skolklasser kan förboka via Kina Löwenbrååt Koski: kina.lowenbraatkoski@sundbyberg.se

Av: Gunilla Linn Persson efter en idé av Susanne Osten.
Medverkande: Camilla Nyberg och Andreas Rodenkirchen.
Regi: Björn Melander.

Presenteras i samarbete med Kultur Sundbyberg  

Monsterklubben är samlingsnamnet för konsthallens lov- och helgverksamhet och riktar sig till barn från 6 år och uppåt, fritids och familjer. I sommar håller Monsterklubben till i parken och har Parkleken som sin mötesplats.

Varje monsterklubbstillfälle leds av erfarna pedagoger och konstnärer och innehåller skapande aktiviteter där barn och vuxna ges tillfälle att prova olika samtida konstnärliga metoder, tekniker och material.

Drop-in 50 kr söndagar kl. 13–16
Tis–ons, 17–18 juli och 24–25 juli, kl. 13–16

Kostnadfritt för fritids i Sundbybergs kommun, anmäl grupper senast 9 juni till info@marabouparken.se

1 juni Fotostudio i det gröna, fotografen Casia Bromberg riggar upp en tillfällig fotostudio i parken, kom och fota och posera med egentillverkade accessoarer av natur- och växtmaterial.

8 juni Fotostudio i det gröna, fotografen Casia Bromberg riggar upp en tillfällig fotostudio i parken, kom och
fota och posera med egentillverkade accessoarer av natur- och växtmaterial.

15 juni Megabubblor, tillverka såpbubbelverktyg och gör jättebubblor. Zafire Vrba delar med sig av sina knep och hemliga recept på monsterbubblor.

17–18 juni Smådjur. Utforska parkens olika nivåer. Vad göms över buskar och under grenar? Hur ser parken ut ur en daggmasks perspektiv? Vi fotar högt och lågt och målar och bygger fjärilar och småkryp tillsammans med  Matilda Zeits och Emmelie Gry Rudsberg.

24–25 juni Megabubblor och växtaccesoarer, kom och tillverka spåbubbelverktyg och jättebubblor, designa snygga lövkepsar, blommobilväskor, pinndiadem, kottringar, gräsarmband och mycket mer tillsammans med Zafire Vrba och Tomas Woodski.

9–10 augustiKonst-LAN, konsthallen förvandlas till ett LAN i Minecraft. Under några timmar byggs det i en specialkonstruerad spelplan föreställande konsthallen och parken. (Obs! begränsade platser). Tjejspelare ges förtur. OSA senast 1 augusti till: info@marabouparken.se

MONSTERKLUBBEN DELUXE 13 oktober

Monsterklubben Deluxe
– en föreställning och workshop med Hägerstens Botaniska Trädgård 

I en musikalisk performance mäter, undersöker och registrerar de olika rädslor. Hägerstens Botaniska Trädgårds känsloingenjörer forskar på vuxna, växter, barn och djur, krokodiler, kungsfiskar och krokus. Med hjälp av sång, musik och andra mätinstrument rasslar och tasslar de kring vad man egentligen är rädd för.

Efter föreställningen fortsätter forskningen i Marabouparkens pedagogiska labb. I workshopen får var och en chans att bygga sin egna rädslomask. Kanske blir det en mörkermask, en spökmask, eller en lysmask…

Tid: Tid 13–16. Föreställningen är ca. 30 min. Samling i entrén klockan 13.00.
Pris: 50kr. Begränsat antal platser. Förboka gärna biljett på info@marabouparken.se eller köp biljett direkt i kassan från kl. 11.00 samma dag.

Se höstens Monsterklubbar här.

Monsterklubben Deluxe – Konstkojor

18, 19 och 20 juni

Kom och bygg träkojor och skulpturala gömslen i parken tillsammans med konstnärerna Jenny Berntsson och Felice Hapetzeder. Vi bygger större gömslen och mindre tillfälliga skulpturer och arbetar med fotografi.

Aktiviteter för barn, familj och fritidsgrupper på Marabouparken.
Två pass per dag, kl.10-12, 13-15.
Kostnadsfritt för fritids i Sundbybergs kommun. Övriga 50 kr/barn.
För fritidsgrupper boka via mejl info@marabouparken.se

Fotografier från Jenny Berntsson och Felice Hapetzeders workshop “Konstkojor”

Monsterklubben Deluxe – Osynliga gränser

2-3 mars 2013

Under sportlovet hölls ett två dagar långt projekt med konstnären Jenny Berntsson där barn och familjer fick bygga tredimensionella murar, städer och kartor direkt i konsthallen och i anslutning till Fehrat Özgürs utställning ”Let everybody come out today”, vars konst refererar till moderniseringsprocessen i Turkiets huvudstad Ankara.

Foto: Jenny Berntsson

Minecraftmonster

“The top of the world”

Minecraft Monsterklubben Marabouparken

17 november kl.13-17

Plats: Marabouparkens konsthall, Sundbyberg

Nu är anmälningslistan full, men kom som publik och var med om Minecraft-eventet som kommer att ske live i konsthallen.

Se hur ett verkligt område, Toppstugan, i Hallonbergen byggs i en specialgjord spelplan. Bygget blir som en kommentar till höstens utställning ”Hembyg(g)d”. Fina Minecraftprylar kommer att delas ut till spelarna!

För anmälan/info: anna-stina.ulfstrom@marabouparken.se

monsterspecial

Monsterklubbens höstlovsspecial 2013! 

Under höstlovet v. 44 är det monsterklubbsaktiviteter 6 dagar i rad.  Vi håller till på Marabouparken Konsthall alla dagar utom 2/11 då vi är på Hallonbergens Bibliotek. Som vanligt börjar vi kl. 13 och håller på till kl.16

Från 6 år

Köp ett terminskort för 150 kr och gå på alla höstlovets monsterklubbar, annars kostar det 50 kr per gång.

30/10: Skräckdjungel/Littel shop of horror: Vi bygger en läskig papparsdjungel som växer sig vild  i det pedagogiska labbet. Pedagog/Konstnär Tomas Woodski.

31/10: Designa en egen Monsterklubbsväska: Textilkonstnären / kostymören Eva Lindelöf håller i en sy-workshop där man får chans att tillverka sin egen unika Monsterklubbsväska.

1/11: Mardrömsdiorama: Tillsammans med pedagogen Matilda Zeits iscensätter vi våra värsta mardrömmar. Kom och gör tittskåp.

2/11: Monsterklubben pop-up! Specialprogram!
Monsterklubben gästspelar på Hallonbergens bibliotek. Kom dit och gör monsterdockor av kasserade leksaker tillsammans med pedagogen/konstnären Tomas Woodski. (Kostnadsfritt).

3/11: Zombie: Tillsammans med pedagogen/konstnären Zafire Vrba gör vi kroppsdelar av plastfolie och tejp.

4/11: Monsterklubbensurpris: Överraskningsworkshop där allt kan hända tillsammans med pedagogerna/konstnärerna Zafire Vrba och Tomas Woodski. Missa inte!

monster_klubben_medium

Monsterklubben 2012

Söndagsaktiviter på Marabouparken kl. 13-16

Nytt för i höst! Köp ett terminskort för 150 kr och gå på alla höstens monsterklubbar.

Vid köp av terminskort ingår en gratis entrébiljett för en vuxen till höstens  utställning “Hembyg(g)d” och fri entré till alla aktiviteter under höstlovet.

Från 6 år.
Varje klubbtillfälle kommer att innefatta en tur i parken eller i konsthallens utställningar samt olika aktiviteter utomhus och inne i vårt pedagogiska labb.

Höstens program: 

9/9 Vi kör igång med höstens första Monsterklubb. Favorit i repris – Pinskavalkad: Vad är viktigt nog att bära som en pin? Pinmaskinen går varm i labbet.

16/9 – Jätteinstallation och foto: Tillsammans bygger vi en omfattande installation som fyller hela monsterlabbets golv med hjälp av våra medhavda saker och ting som finns i labbet. Sedan fotar vi fina detaljer ur installationen. Pedagog: Anna-Stina Ulfström

23/9 –Monsterklubbens detektivbyrå: Med inspiration från höstens utställning “Hembyg(g)d” tar monsterklubbens detektivbyrå över parken och konsthallen . Med kameran som vapen finns chans att avslöja en och annan hemlighet. Pedagog: Matilda Zeits.

30/9 – Textilworkshop: Spännande syklubb tillsammans med kostymören/scenografen Eva Lindelöf. För mer info se : www.marabouparken.se

7/10 – Gatukonst: Med höstens utställning “Hembyg(g)d” i ryggen gör vi gatukonstsskulpturer av tandpetare och ärtor tillsammans med pedagogen/konstnären Zafire Vrba.

14/10 – Hemliga ljudverkstan: Skapa knasiga ljud och finurliga teckningar tillsammans med Pedagogerna/konstnärerna: Tomas Woodski och Zafire Vrba.

21/10 – Monsterklubbens detektivbyrå: Med inspiration från höstens utställning “Hembyg(g)d” tar monsterklubbens detektivbyrå över parken och konsthallen . Med kameran som vapen finns chans att avslöja en och annan hemlighet. Pedagog: Matilda Zeits.

28/10 – Tittskåp/Diorama: Vi kollar in Kerstin Bergendals konstverk PARK LEK och bygger egna miljöer, parker, hus och kvarter .

Höstlov: Monsterklubbens höstlovsspecial! Se eget program!

11/11 – Sugrörsarkitektur: Tillsammans med pedagogen/konstnären Zafire Vrba bygger vi så högt som möjligt med hjälp av sugrör och limpistol.

18/11– Teckningsfabriken. Vi undersöker vår omgivning och samlar
mönster, gör frottage (Frottage kallas överförandet av en förlaga i relief till papper genom att man lägger papperet ovanpå teckningen och gnider det med träkol, krita) och tecknar utifrån roliga uppdrag. Inomhus och i parken.

25/11– Allkonstverk- Vi vänder in och ut på materialskåpen och gör ett gemensamt allkonstverk. Foto, ljud, vitt fluff, yoghurtkorkar, gosedjur, nålfilt, lera, staniol och mycket mycket mer!