fbpx
6 september 2023

Konstnärssamtal – materialitet och temporalitet

Konstnärssamtal – materialitet och temporalitet

6 september kl. 18.00 Fri entré.

Välkomna till ett konstnärssamtal med konstnärerna Bella Rune, Johanna Gustafsson-Fürst och Jonas Nobel. Samtalet tar sin utgångspunkt i Silje Figenschou Thoresens utställning härifrån strök gränsen mot nordväst i en båge som visas på Marabouparken konsthall fram till den 17 september.

Samtalet kommer att röra sig kring ämnen som materialitet, temporalitet, design, språk, bruk och återbruk. Ämnen som samtliga fyra konstnärer utforskat på olika sätt.

Bella Rune arbetar med skulptur, performativa element och experimenterar med olika material och tekniker. Hennes praktik baseras i ett intresse för hantverk, historia och samtida kultur men även förhållandet mellan den fysiska verkligheten och det virtuella.

Johanna Gustafsson Fürst arbetar framför allt med skulptur och installation i långsiktiga processer som bland annat behandlar lingvistiskt våld och inkludering och exkludering i offentliga ytor.

Jonas Nobel arbetar med installationer, collage, teckningar och skulpturer. Han har en mångfasetterad praktik både som enskild konstnär och som medgrundare av konst–, design– och arkitekturgruppen Uglycute.

Utställning

Silje Figenschou Thoresen – härifrån strök gränsen mot nordväst i en båge