15 september 2017–3 december 2017

The Bridge Radio

Ljud är vibration. Ljud är något obestämt. För att det ska bli ljud krävs det rörelse en kraft. Ljud rör sig i vågor, ljudvågor. Ljud kan tränga genom murar, tak, hav och territorier. Ljud kan korsa gränser; det är gränsöverskridande. Men somliga murar är gjorda av starka, ljudisolerande material som ljudet inte kan passera, som till exempel fängelsemurar. Rösten är ett ljud som kommer ur en kropp. Radio är en form av ljudburen kommunikation. Vi gör radio. Genom radion kan vi tillsammans åstadkomma gränsöverskridande ljud The Bridge Radio

Välkommen till the Bridge Radios forskningsvistelse på Marabouparken – ett program där vi samarbetar med projekt och kollektiv genom att stödja deras arbete och utveckla nya arbetsformer. Bridge Radio kommer under hösten att arbeta med workshops i radioproduktion och en rad radioprogram från Stockholm.

The Bridge Radio är ett oberoende radioprojekt skapat av människor som saknar medborgarskap. De producerar radioprogram om migration, asyl och folkrörelser. De strävar efter att uppmuntra människor som lever utan medborgarskap till att organisera sig och därmed skapa en ny grupp reportrar med större bredd. The Bridge Radio ställer sig kritiska till den förhärskande debatten om asyl och migration och försöker att sprida information om vad som pågår idag, via berättelser från de som har upplevt migration och kampen för rörelsefrihet.

The Bridge Radio startade 2015 som en protest mot EU:s repressiva migrationssystem. Som det ser ut idag diskuteras frågor kring gränser och migration flitigt i den offentliga debatten, men sällan med hänsyn till de som själva har gjort den resan eller fått uppleva asylsystemet. För the Bridge Radio är det oerhört viktigt att aldrig förtiga vad som pågår längs EU:s gränser och i försvarsanläggningarna. Det är bara genom att höja våra röster som det kan bli någon förändring.

Lyssna på The Bridge Radios LIVE-radiosändning från Marabouparken 15 oktober, om motståndet mot tvångsutvisningar med intervjuer med Ung i Sverige och aktivister i Köpenhamn.

The Bridge Radio LIVE från Marabouparken
Söndag 18 februari kl 14

The Bridge Radio: Försvara barnens rättigheter

The Bridge Radio #14: Live Radio; Prekaritet och arbete

The Bridge Radio sänder LIVE från Marabouparken!
Söndagen den 3 december kl 14.00

Boksläpp för Shahram Khosravis bok After Deportation
Fredagen den 1 december kl 18.30

The Bridge Radio på Hallonbergen live
18 november kl 15

Radioskola med The Bridge Radio
2 december kl 12

Skola med The Bridge Radio
Lördagen 14 okt kl 12

LIVE Radio!
Söndag 15 okt kl 14

Presentation av The Bridge Radio
Onsdag 11 okt kl 18.30