visningar-top
VISNINGAR AV MARABOUPARKEN

Allmän visning av konsthallens utställningar sker, med vissa undantag, första söndagen i månaden kl. 14.00: 5 februari, 5 mars, 2 april, 7 maj, 4 juni, 2 juli, 6 augusti, 17 september, 1 oktober, 5 november och 3 december.

Mellan maj–september ingår parkens skulptursamling och historia samt konsthallens utställningar i den guidade visningen.

Visningarna ingår i ordinarie entré 50 kr, ingen föranmälan. Större sällskap ombeds boka privat visning.

Guidad visning av Marabouparken och skulptursamlingen finns också att lyssna på via audioguide på engelska, finska, persiska och tigrinja.

Företag och grupper och privatpersoner kan boka visningar. Priserna nedan gäller under ordinarie öppettider och för grupper om max 25 personer (exkl moms 6%). Visningarna tar ca 45 min. I priset ingår alltid inträdesavgift till konsthallen. Efter ordinarie öppettid debiteras 1000 kr per timma extraöppet.

Temavisning: 2000 kr (2120 inkl moms)
A) Skulpturparken
B) Utställning

Kombinationsvisning: 2500 kr (2650 inkl moms)
Skulpturparken + Utställning

För bokning, e-post info@marabouparken.se eller tel: 08-29 45 90.

Skolvisning (40-60 min)

Boka en guidad visning av pågående utställning i konsthallen, i Hilding Linnqvist Arkiv eller en visning av skulpturparken. Reducerat pris för grundskolan i Sundbybergs kommun 500 kr, övriga skolor 800 kr.

För bokning och frågor om pedagogik kontakta Anna-Stina Ulfström
anna-stina.ulfstrom@marabouparken.se

Workshopar Vuxna

Ca 90 min, max 20 personer per tillfälle

Den anarkistiska tecknarkolan

Lär dig roliga och finurliga teckningsknep, testar att teckna noggrant, nonchalant och spretigt. Vi undersöker olika material och gör teckningsexperiment enskilt och i grupp.

Pappersmarmorering

Vi fördjupar oss i den magiska marmoreringstekniken och marmorerar på olika papperssorter med oljebaserad färg. Förtrollande roligt…

Marmorering är en teknik inom måleri som med färg och penseldrag imiterar till exempel marmor och olika träslag. En teknik som förr var vanlig för dekoration av möbler och väggar inom bondesamhället och även i städerna där ofta trapphus marmorerades. Tekniken har fått en renässans i inredningsprodukter idag. De äldsta och mest kända marmoreringarna är från Pompeji och Herculaneum.

Den svenska marmoreringskonstens storhetstid var under barocken och förekom först som väggmålningar i romanska medeltidskyrkor och senare i palats- och kyrkobyggen. Marmor var mycket dyrt att bygga med och därför gjordes marmoreringar som en budgetvariant. Av denna enkla anledning föreställer varje områdes marmorering den inhemska marmorn eller den marmor som för tillfället importerades. Italien hade däremot ingen brist på marmor och skälet till att man imiterade där var antagligen att en imiterad marmor gick att få vackrare samt mer välkomponerad och dramatisk.

Pris: 2500 kr/grupp

För bokning kontakta ansvarig pedagog Anna-Stina Ulfström
anna-stina.ulfstrom@marabouparken.se
tel: 08-29 45 90

Monsterklubben kalas!

Ett Monsterklubbkalas är en timme långt och baseras på några av Monsterklubbens favoriter. Vi håller till i konsthallens pedagogiska labb där barnen får prova på att skapa i olika material efter roliga upplägg tillsammans med en av våra pedagoger.

Se priser och aktuella teman här

EVENEMANG